MILLORES A LES CONDICIONS DE VIDA DE LES MASCOTES A L'URBS

Barcelona posa en marxa el pla per ampliar espais d'esbarjo per a gossos

La ciutat ampliarà o crearà més espais d'esbarjo per a animals de companyia, i guanyarà 22.500 metres quadrats

David Carabén, cantant de Mishima, passeja el seu gos per Barcelona.

David Carabén, cantant de Mishima, passeja el seu gos per Barcelona. / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts

L'Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa la primera fase del pla per ampliar o crear més espais d'esbarjo per a gossos, de manera que la ciutat guanyarà 22.500 metres quadrats destinats a l'esbargiment dels animals i tots els districtes tindran com a mínim una àrea de més de 700 metres quadrats.

Segons ha informat el consistori en un comunicat, la primera fase del pla de millora de les àrees d'esbarjo per a gossos és garantir que almenys tots els districtes de la ciutat disposin d'una d'aquestes àrees.

El consistori ha explicat que el pla es desenvoluparà a tots els districtes, amb l'objectiu de "donar la màxima cobertura possible a tots els barris de la ciutat, Barcelona passarà de 56 a 80 àrees d'entre 150 i 700 metres quadrats, i tots els districtes passaran a tenir almenys una gran àrea de més de 700 metres quadrats, en total, s'ampliaran 19 àrees i se'n crearan 29 de noves".

L'espai que experimentarà el guany més important quantitativament és l'àrea de l'Estació del Nord, que multiplicarà per tres el seu espai i amb 3.000 metres quadrats serà la més gran de la ciutat.

Els districtes de Ciutat Vella, les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Horta Guinardó, Nou Barris i Sant Andreu, que no en tenen, guanyaran en els pròxims mesos com a mínim una gran àrea d'esbarjo per a gossos de més de 700 metres quadrats.

Notícies relacionades

Les àrees d'esbarjo estaran envoltades per tanques d'1,80 metres i es construiran amb materials que no lesionin les extremitats dels animals i no permetin que els gossos puguin passar-hi el cap.

A l'interior de l'àrea d'esbarjo es deixaran tots els arbres existents i hi haurà un bon sistema de reg. Si és necessari s'hi afegirà nova vegetació i se seguiran les recomanacions del Col·legi de Veterinaris per evitar les possibles toxicitats respecte als animals.