PREVISIÓ DELS COMPTES DEL 2015

L'Ajuntament de Barcelona presenta un pressupost de més de 2.500 milions

Els comptes municipals es votaran aquest dijous en comissió extraordinària i, si tiren endavant, arribaran al ple el 19 de desembre

La tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, parla amb l’alcalde Xavier Trias en el ple de l’Ajuntament de Barcelona del passat dia 31, amb el primer tinent d’alcalde Joaquim Forn.

La tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, parla amb l’alcalde Xavier Trias en el ple de l’Ajuntament de Barcelona del passat dia 31, amb el primer tinent d’alcalde Joaquim Forn. / JOAN PUIG

2
Es llegeix en minuts

L'Ajuntament de Barcelona ha preparat un pressupost per al 2015 de 2.550,6 milions d'euros, lleugerament inferior als 2.574 del pressupost del 2014, però un 2,8% superior a l'estimació de liquidació d'aquest any, ha assenyalat la tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens.

En roda de premsa aquest dimarts per presentar el projecte de pressupostos municipals, els ha qualificat d'exercici rigorós, estratègic i amb un augment important de la despesa corrent, i ha parlat de solvència, rigor, credibilitat i confiança, "sense fer dèficit ni augmentar el deute" i sense apujar impostos, i amb una inversió prevista de 381,6 milions.

Ha incidit en la voluntat de l'ajuntament de "donar resposta en forma de serveis per donar servei a la ciutadania", de forma que els recursos per a polítiques de millora de la qualitat de vida de les persones (serveis socials, educació, promoció econòmica i feina, i transport públic) s'incrementen un 13,3%, amb 64,3 milions més de despesa corrent.

MÉS INGRESSOS

Els ingressos corrents se situen en 2.354,4 milions (+1,5% respecte a l'estimació de liquidació del 2014) --impulsats per epígrafs com més recaptació per l'IBI per l'increment de vivendes, més recursos dels impostos participats amb l'Estat, i les entrades al parc Güell, entre altres--, cosa que, davant les despeses corrents previstes de 1.988,3 milions, deixa un marge de 366,1 milions per destinar a inversions.

Recasens ha recordat que aquest 2015 serà l'últim any de la legislatura, i que el consistori superarà les seves previsions d'inversió per al mandat 2012-2015 que marcava el Programa d'Inversions Municipals (PIM), que era de 1.606 milions, mentre que l'estimació a finals del 2015 és de 1.749 milions.

Respecte al deute, la fixa en 974 milions per a l'any que ve, el 41,3% dels ingressos corrents, davant els 971,7 milions estimats per al 2014 (38,4% dels ingressos corrents), i els 1.101,4 de la liquidació del 2013 (46,7% dels ingressos corrents).

NEGOCIACIONS AMB EL PSC

Notícies relacionades

L'Ajuntament de Barcelona, liderat per CiU, està negociant amb el PSC el seu suport per poder portar endavant els comptes de l'any que ve, i Recasens ha afirmat que "les converses avancen a pas ferm" i van pel bon camí, encara que segueix l'escull de la petició dels socialistes de rebaixar els preus del transport públictransport públic.

Els pressupostos municipals es votaran aquest dijous en comissió extraordinària d'Economia, Empresa i Ocupació, i si tiren endavant iniciaran un període de 15 dies d'exposició pública i arribaran al ple el 19 de desembre.