Les festes de Barcelona

Comediants i la Fura dels Baus animaran la Mercè

La Ciutadella acollirà una recreació de l'antic parc d'atraccions de principis del segle XX

1
Es llegeix en minuts
CRISTINA SAVALL / BARCELONA

Comediants, davant la cascada del parc de la Ciutadella, i la Fura dels Baus, en un únic espectacle a la plaça de Catalunya previst per al 24 de setembre, són els grans reclams dels espectacles de carrer de les festes de la Mercè, que aquest any duraran sis dies, a partir del pròxim 19.

Més de 600 activitats de carrer es reparteixen en diversos escenaris d'especial interès patrimonial, segons explica Marta Almirall, responsable de Festes i Tradicions la Mercè 2014. Entre ells, destaquen el parc de la Ciutadella, molt actiu tant de dia com de nit; el castell de Montjuïc i el Palauet Albéniz, que obre les seves portes als ciutadans.

La Ciutadella, a més d'acollir concerts, un espai en honor a Pippi Langstrump i espectacles futuristes, recrearà el seu antic Saturn Park, el desaparegut parc d'atraccions que va viure la seva època daurada a principis del segle XX.

Notícies relacionades

Jaume Ciurana, tinent d'alcalde de Cultura, ha recordat aquest dijous que la gran festa de Barcelona gira al voltant de tres eixos: "la música, la cultura popular i els espectacles a l'aire lliure". Ciurana, igual que explica Xavier Trias, alcalde de Barcelona, en el pròleg del programa de les festes, ha destacat que el piromusical que clausurarà la Mercè serà "inoblidable", ja que també serà la traca final dels actes del Tricentenari del 1714. "Aquesta commemoració ens ha servit per conèixer millor la nostra història i per començar a dibuixar el futur de la nostra ciutat i del nostre país", escriu Trias.

L'activista social Núria Gispert llegirà el dijous 19 el pregó inaugural d'aquestes festes, que compten amb un cartell d'Ignasi Aballí inspirat en unes bombolles de sabó. Abans, el diumenge 14, els gegants de la ciutat recorreran la Rambla des del Palau de la Virreina fins a les Drassanes. Allà, la sala del Marquès de Comillas del Museu Marítim acollirà durant les festes una exposició dedicada a la història de les Colles de Geganters de Barcelona.