CONFLICTE PEL DESALLOTJAMENT D'UN EDIFICI 'OKUPAT'

Espadaler: "Hi ha grups que aprofiten el context de malestar per provocar violència urbana gratuïta"

El conseller d'Interior avisa que els Mossos aturaran nous disturbis com els d'ahir a la nit a Can Vies

El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, arriba a la reunió del Govern, dimarts.

El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, arriba a la reunió del Govern, dimarts. / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha justificat aquest dimecres l'actuació dels Mossos per contenir els disturbis provocats arran del desallotjament i enderroc de la finca 'okupada' de Can Vies, al barri de Sants, i ha advertit que la policia autonòmica impedirà qualsevol episodi similar que es produeixi. Espadaler ha denunciat que darrere d'aquests incidents hi ha "grups violents que aprofiten el context de malestar" actual per provocar episodis de "violència urbana gratuïta".

"Tenim un problema greu si hem de justificar l'actuació de la policia" d'ahir a la nit, ha dit el conseller en una entrevista a RAC 1, en què ha insistit que els disturbis responen a un episodi de violència urbana gratuïta. Així, ha dit que, després de la manifestació pacífica pel desallotjament de Can Vies, hi va haver "grups violents" que van provocar altercats "al marge de la llei". "Per això els Mossos van actuar amb contundència. I ho tornaran a fer sempre que hi hagi violència", ha advertit.

Traspassar línies vermelles

Notícies relacionades

El titular d'Interior ha recordat que en aquest conflicte els Mossos han actuat en compliment d'una sentència ferma després d'un procés judicial i ha subratllat que els agents es limiten a fer complir "les regles del joc en un Estat de dret". Espadaler ha destacat també els "reiterats intents" de l'Ajuntament de Barcelona de mediar i buscar solucions alternatives al desallotjament.

Espadaler ha assegurat que es pot respectar la protesta pacífica, però que "no és tolerable" la violència i traspassar línies vermelles com calar foc a la retroexcavadora que havia d'enderrocar l'immoble o la crema de contenidors a la via pública. "Si es traspassen línies vermelles i hi ha violència, aquestes accions es contindran", ha advertit.