OPERACIÓ POLICIAL

Els Mossos requisen 261 mòbils en 22 botigues de telefonia de Barcelona

Els establiments tenen tres dies per demostrar la procedència dels aparells

La policia també decomissa 31 objectes d'electrònica i tres càmeres de fotos

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d'Esquadra van iniciar ahir a la tarda un dispositiu de control i d'inspecció administrativa en 22 botigues de telefonia mòbil de Barcelona a la recerca de mòbils robats, davant la sospita que diversos d'aquests establiments poden vendre aparells prèviament sostrets. En l'operació, els agents van decomissar 261 mòbils intel·ligents, 31 objectes d'electrònica, tres càmeres de fotos i un rellotge, a més de documentació diversa.

Els propietaris dels establiments tenen tres dies per aportar els papers que acreditin l'origen del material requisat, i en cas de no poder demostrar l'origen, es procedirà a la seva imputació o detenció per presumpte robatori.

L'operatiu es va portar a terme en locals de telefonia repartits per pràcticament tot Barcelona, i va comptar amb la participació d'uns 75 agents dels Mossos, de les unitats d'investigació i de la policia administrativa. També van participar una vintena de funcionaris d'Inspecció de Treball per determinar si als locals també es cometen irregularitats administratives.

Notícies relacionades

L'operació, que es porta a terme precisament en vigílies de les festes nadalenques perquè els telèfons mòbils són un dels regals amb més sortida, es va desenvolupar de manera simultània en una vintena d'establiments comercials dels districtes de Sants, Eixample, Gràcia, Horta, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí.

Aquesta mena d'operatius són habituals al districte de Ciutat Vella, on proliferen diversos locals dedicats a la venda d'aparells de telefonia mòbil, si bé avui s'ha estès a la resta de la capital catalana.