GASTRONOMIA. OPORTUNITAT SOLIDÀRIA

Una setmana de sabors

La Restaurant Week torna a la càrrega amb menús especials de 25 euros (un, de solidari) en restaurants de tota la ciutat que habitualment són més cars.

Una parella tasta el menú d’El Rebedor del Racó d’en Cesc, a Diputació, 201, ahir.

Una parella tasta el menú d’El Rebedor del Racó d’en Cesc, a Diputació, 201, ahir. / ricard cugat

2
Es llegeix en minuts
PATRICIA CASTÁN
BARCELONA

Els buscadors de sabors que tenen el radar limitat pel pes de la factura aquesta setmana estan d'enhorabona amb una altra edició de la Restaurant Week, que per uns dies democratitza el plaer de la bona taula. La novetat de la 9a edició, en marxa fins al pròxim dia 24 de novembre, és que Barcelona i Madrid la celebren simultàniament, amb un total de 66 establiments involucrats. En el cas de la capital catalana, són 34 les cuines que destapen les seves olles a un preu especial de 24 euros més un euro més solidari (al marge d'IVA i begudes). Es tracta de tarifes molt per sota dels preus habituals d'algunes de les cuines participants, entre les quals aquesta temporada hi ha fitxatges com La Cuina del DO (de l'Hotel DO), L'Eggs de Paco Pérez, El Suquet de l'Almirall, Espai Sucre, Le Quattro Stagioni i Citrus.

La filosofia d'aquesta iniciativa, que va néixer a Nova York el 1992 i ja se celebra en un centenar de metròpolis, és difondre la cultura gastronòmica acostant-la al màxim de comensals. Els restaurants fan un esforç per donar a conèixer les seves cartes per diferents fórmules, a preu excepcional. Les reserves s'articulen de manera centralitzada a través del canal oficial d'atrapalo.com

HOTELS / Les propostes abasten tots els gustos, amb presència destacada dels hotels, com és el cas de Majestic, el Passatge del Murmuri, el 3 (de l'Hotel Granados 83), el Bistrot el Regulador (Bagués), CentOnze (Le Méridien), Loidi (Condes de Barcelona), Galaxó (Casa Fuster), Visual (Torre Catalunya), Fonda España (España), Balmes 103 (Barcelona Center), 1898, La Terraza del Claris, Avalon (Grand Central)...  Als quals s'han de sumar coneguts restaurants com La Balsa, Palmira, Tram Tram, L'Oliana, Antigua, Dos Torres, Windsor, Alba Granados, Silvestre, Marítim, Indo­chine, Daps, Osmosis i El Rebedor del Racó d'en Cesc.

Notícies relacionades

Cada establiment fa menús tancats o més oberts que es poden consultar a la web d'atrapalo.com ¿Un exemple? El Rebedor del Racó d'en Cesc, espai estrenat fa a penes un any com a antesala i proposta més informal del cotitzat Racó d'en Cesc, i on aquests dies proposen quatre primers a escollir (de caneló cruixent d'ànec amb foie a salmó marinat en gintonic, entre d'altres), quatre segons (del lluç amb saltat de tomàquets, espàrrecs i picada d'alfàbrega, al calamar farcit de botifarra de perol, o la seva versió de filet al Café de París), dues postres i l'original opció de maridatge de cerveses artesanes de la mà del seu sommelier especialitzat. És a dir, productes i serveis d'alta volada ara a 24 euros (per dinar o per sopar), més un euro que anirà a parar a les oenagés Moviment per la Pau i Holystic, totes dues per a projectes solidaris al continent africà.

Reserves per a dinars i sopars a través de www.atrapalo.com