EL VI

Santa Digna Estelado Rosé

Santa Digna Estelado Rosé_MEDIA_1

Santa Digna Estelado Rosé_MEDIA_1

1
Es llegeix en minuts

La varietat més antiga de Xile és laPaís. Es va començar a cultivar al segle XVI gràcies a molts petits agricultors. A poc a poc va anar quedant oblidada, com ha passat amb moltes vinyes tradicionals. Però la recerca de factors diferencials, units a baixes produccions de vinyes velles, està recuperant laPaíscom a base de l'elaboració de vins de qualitat, un procés beneficiós per a molts pagesos que havien perdut el mercat de les seves veremes.

Els enòlegs de Torres han buscat un rosat per elaborar un espumós de doble fermentació. Després d'una maceració d'una hora i una primera fermentació de 21 dies, més una criança sobre pòsits de sis mesos, segueix la segona fermentació i tots els rituals que porten a una bombolla fina. En copa suma aromes de fruits vermells i cítrics, amb un paladar fresc i potent.