El vi

Llenties gustoses Clot dels Oms Negre 2010

Llenties gustoses Clot dels Oms Negre 2010_MEDIA_1

Llenties gustoses Clot dels Oms Negre 2010_MEDIA_1

1
Es llegeix en minuts

Celler Finca Ca

N'Estella. Aquest negre cupatge de les varietats tradicionals, samsó, ull de llebre i merlot és un bon exemple de qualitat-preu. La cuidada verema i 9 mesos en barrica nova donen com a resultat un vi sorprenent, amb gust de fruita madura, sense excessos. 7 euros.

Notícies relacionades

Un paquet de 500 grams de llenties pardines, dos botifarrons asturians, una ceba, una cabeça d'alls, dos talls de papada, dos xoriços gallecs, dues botifarres, dos pebrots verds fins, sal, pebre.

Posem en una cassola les llenties en remull amb el doble de volum d'aigua (si és possible mineral) que el de llenties i els botifarrons prèviament passats pel raig d'aigua freda. Ho deixem en remull 12 hores. A la mateixa cassola, sense canviar l'aigua, hi afegim la ceba sense pell tallada a quarts, la cabeça d'alls sencera sense pelar i els talls de papada. Encenem el foc i quan arriba a ebullició abaixem la temperatura, ho salpebrem lleugerament. No és necessari tapar la cassola. Al cap de mitja hora hi afegim el xoriço tallat a rodanxes molt gruixudes i les botifarres senceres. Ho deixem coure 15 minuts més a foc mitjà. Hi afegim els pebrots nets, sense llavors i tallats a tires. Continuem la cocció entre 15 i 20 minuts més. Apaguem el foc, tapem la cassola i deixem reposar el guisat. Rectifiquem de sal si és necessari. Ho servim calent.