La Mercè tanca amb una assistència estimada d'1,4 milions de persones

El piromusical de la nit, amb 120.000 assistents, posa el colofó a les festes de Barcelona

La cercavila de la Mercè ha reunit milers de persones aquesta tarda en el seu recorregut pels carrers de Barcelona / EDU SOTOS

1
Es llegeix en minuts

Les festes de laMercès'han acomiadat aquesta nit amb un multitudinaripiromusical a l'avinguda de Maria Cristina, amb unaassistència total estimada de prop d'1,4 milions de persones als diferents escenaris de la ciutat, segons calcula el consistori. El Piromusical de la Mercè de la nit ha reunit 120.000 persones, segons l'ajuntament, en l'acte de clausura de les festes de la patrona de Barcelona. En aquesta edició, la tradicional combinació de foc i música ha retut homenatge als Jocs Olímpics de Barcelona, dels quals aquest any es compleixen dues dècades. La vaga del metro ha dificultat el retorn a casa dels milers de persones congregades als voltants de la plaça d'Espanya.

El tinent d'alcalde de Cultura,Jaume Ciurana, ha destacat en la Mercè "l'èxit de públic aconseguit durant aquestes celebracions" i, com ja va fer aquest diumenge l'alcalde Xavier Trias, ha agraït "la participació i el civisme de tots els barcelonins" durant tot el cap de setmana.

Així mateix, ha subratllat "el grandiós espectacle amb què ens ha obsequiat durant aquests dies la ciutat de Mont-real", en referència a la projecció de llums sobre la basílica de laSagrada Família, que de tant d'èxit diumenge a la nit va desbordar les previsions i va originar ungran caos als voltants.

Tot i això, el regidor ha assegurat que tots els serveis municipals implicats en la celebració han funcionat correctament.

Notícies relacionades

Els escenaris més concorreguts han estat el parc delFòrum, amb 120.000 visitants, i l'avinguda de Maria Cristina, amb 114.000. La muntanya de Montjuïc també s'ha convertit en un altre dels punts d'atracció amb la programació familiar portada a terme al castell deMontjuïc i la jornada de portes obertes delPalauet Albéniz. Durant el cap de setmana prop de 98.000 persones han assistit a les activitats de circ i música programades al castell. Paral·lelament, 94.450 ciutadans han assistit a les activitats del MAC Festival a la Ciutadella.

Un altre de els moments multitudinaris, juntament amb la tradicional cercavila d'aquest dilluns a la tarda, ha estat elcorrefoc de diumenge al vespre, que va congregar a 80.000 persones.