UN HOME I UNA DONA / 110 METRES QUADRATS A CIUTAT VELLA

Una separació i quatre relleus

La Silvia, amb uns amics, al menjador del pis de Ciutat Vella que comparteix amb el Víctor.

La Silvia, amb uns amics, al menjador del pis de Ciutat Vella que comparteix amb el Víctor. / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
P. C. / BARCELONA

Hi va haver un temps en què Víctor L. creia que l'amor era per a tota la vida, així que... ¿per què no invertir estalvis i il·lusió i hipotecar-se fins al capdamunt amb qui va ser la seva parella durant anys? Després d'un primer pis -en l'època en què ràpidament es revaloritzaven- van fer el salt a aquesta encantadora vivenda al barri de Sant Pere. Els 110 metres quadrats podien ser per sempre, la hipoteca per a diverses dècades... però l'idil·li es va acabar i el Víctor va decidir que no volia deixar casa seva. Com tants, va haver d'apostar per rellevar la seva parella per algun eventualroom matper poder assumir el deute amb el banc i el mateix manteniment de la seva vivenda. «Vaig tenir clar que havia de ser gent recomanada, coneguts o amics d'amics, no volia sorpreses», explica. I ja ha encadenat quatre companys de pis. Han estat dos nois i dues noies, però confessa que ara ha trobat la convivència perfecta.

Notícies relacionades

No coneixia la Silvia, però aquesta venia de sobres recomanada. «És com una germana petita, ens portem de conya i arribes a casa i tens ganes de trobar-te i comentar com ens ha anat el dia». Elcasolàassegura que amb gairebé 40 anys, va madurant la idea de per fi poder viure sol, o potser una altra vegada en parella, però que el cost de la vida ho posa molt difícil a Barcelona. Així que de moment disfruta de la bona convivència.

«Hi ha total confiança i puc portar amigues o el meu nòvio a casa sense problemes», explica Silvia P., de 24 anys i que treballa en l'organització d'esdeveniments. La logística és senzilla. Hi ha un pot comú per a despeses bàsiques comunes (detergents i altres) i una zona per a cadascun al rebost i la nevera, encara que molts cops sopin junts. A tots dos els quadren les despeses i a sobre es cuiden mútuament.