VOLTA AL MÓN SENSE SORTIR DE BARCELONA (5)

Capritxos belgues a BCN

No cal anar lluny per descobrir altres pobles. La multiculturalitat de Barcelona permet, a través de rutes, disfrutar d'un dia a l'estranger sense passar fronteres.

Plat belga, a La Muscleria.

Plat belga, a La Muscleria.

1
Es llegeix en minuts
CRISTINA SAVALL
BARCELONA

Musclos al vapor acompanyats de patates fregides, les exclusives cerveses, els formatges de llet de vaca pasteuritzada, les famoses cols, pralinés, xocolates, bombons de massapà, creps, gofres, mobiliari art decó, els discos de Jacques Brel, els llibres de Georges Simenon i samarretes, còmics, llibres i ninots de Tintín. Qualsevol producte cultural o capritx procedent de Bèlgica té distribució i punts de venda estratègics a Barcelona, ciutat que, igual que Brussel·les, fusiona modernitat amb tradició.

Un dia belga a Barcelona pot començar a mig matí amb una visita a Fins de Siècles, una preciosa galeria de mobles, il·luminació i objectes decoratius d'estil art déco, que a Brussel·les té obres mestres com la basílica de Koekelberg, l'Ajuntament de Forest i el Palau de les Belles Arts. Fa set anys, Michele Van Hove i Nicolas Vanderbeck van decidir obrir al centre de l'Eixample aquest antiquari amb el seu propi taller de restauració. Els clients, entre els quals hi ha molts estrangers, busquen l'exclusivitat de l'escriptori Thonet, la butaca Club, la col·lecció de miralls, llums i tapissos, molts d'ells, peces úniques.

Bèlgica, cor de l'Europa política, temple de les cerveses elaborades en monestirs i un dels regnes del còmic, té una variada representació gastronòmica al centre de Barcelona. Per cuinar receptes belgues és perfecta La Maison Belge que, des del barri de Gràcia, distribueix 150 marques d'aquesta beguda elaborada amb ordi o amb altres cereals fermentats. Les xocolates, les galetes i els formatges, en especial el Pain de Val-Dieu, l'Herve Société i el Bleu des Moines, són els productes més sol·licitats.

Notícies relacionades

L'univers de la famosa xocolata belga té una gran varietat de formes i sabors i dues marques amb botigues en exclusiva: Godiva i Petit Plaisir. Aquesta última compta amb dos locals a la zona alta dedicats a bombons artesans elaborats pel mestre Guy de Greef, que va fundar l'empresa amb Ignasi Guasch. Per sopar, hi ha diversos restaurants belgues, entre els quals destaquen La Muscleria, Belchica i Gilda by Belgious.

Tintín, creat l'any 1929 pel llapis del belga Georges Remi, més conegut com a Hergé, ja compta amb una botiga a Sarrià anomenada Zephyrum, però aquest mes s'obre The Tintin Shop, al centre comercial Les Arenes.