VOLTA AL MÓN SENSE SORTIR DE BARCELONA (5)
Capritxos belgues a BCN
No cal anar lluny per descobrir altres pobles. La multiculturalitat de Barcelona permet, a través de rutes, disfrutar d'un dia a l'estranger sense passar fronteres.

Plat belga, a La Muscleria.
Musclos al vapor acompanyats de patates fregides, les exclusives cerveses, els formatges de llet de vaca pasteuritzada, les famoses cols, pralinés, xocolates, bombons de massapà, creps, gofres, mobiliari art decó, els discos de Jacques Brel, els llibres de Georges Simenon i samarretes, còmics, llibres i ninots de Tintín. Qualsevol producte cultural o capritx procedent de Bèlgica té distribució i punts de venda estratègics a Barcelona, ciutat que, igual que Brussel·les, fusiona modernitat amb tradició.
Un dia belga a Barcelona pot començar a mig matí amb una visita a Fins de Siècles, una preciosa galeria de mobles, il·luminació i objectes decoratius d'estil art déco, que a Brussel·les té obres mestres com la basílica de Koekelberg, l'Ajuntament de Forest i el Palau de les Belles Arts. Fa set anys, Michele Van Hove i Nicolas Vanderbeck van decidir obrir al centre de l'Eixample aquest antiquari amb el seu propi taller de restauració. Els clients, entre els quals hi ha molts estrangers, busquen l'exclusivitat de l'escriptori Thonet, la butaca Club, la col·lecció de miralls, llums i tapissos, molts d'ells, peces úniques.
Bèlgica, cor de l'Europa política, temple de les cerveses elaborades en monestirs i un dels regnes del còmic, té una variada representació gastronòmica al centre de Barcelona. Per cuinar receptes belgues és perfecta La Maison Belge que, des del barri de Gràcia, distribueix 150 marques d'aquesta beguda elaborada amb ordi o amb altres cereals fermentats. Les xocolates, les galetes i els formatges, en especial el Pain de Val-Dieu, l'Herve Société i el Bleu des Moines, són els productes més sol·licitats.
Notícies relacionadesL'univers de la famosa xocolata belga té una gran varietat de formes i sabors i dues marques amb botigues en exclusiva: Godiva i Petit Plaisir. Aquesta última compta amb dos locals a la zona alta dedicats a bombons artesans elaborats pel mestre Guy de Greef, que va fundar l'empresa amb Ignasi Guasch. Per sopar, hi ha diversos restaurants belgues, entre els quals destaquen La Muscleria, Belchica i Gilda by Belgious.
Tintín, creat l'any 1929 pel llapis del belga Georges Remi, més conegut com a Hergé, ja compta amb una botiga a Sarrià anomenada Zephyrum, però aquest mes s'obre The Tintin Shop, al centre comercial Les Arenes.
- Salut Com baixar el cortisol: els 10 hàbits bàsics que no pots oblidar
- Fórmula 1 Màxima assistència a la carrera d’F1 a Montmeló en l’últim «GP d’Espanya» a Barcelona
- Adeu al mite del professor nadiu
- Disturbis «El salvatgisme d’una minoria de bàrbars»: Dos morts i més de 500 detinguts a França durant les celebracions del PSG
- Reforma profunda El zoo de Barcelona projecta reduir espècies i ajuntar-les en àrees que recreïn els seus hàbitats
- Acte a l’Escola Industrial Catalunya es proposa ampliar els seus polígons industrials per atraure més inversió estrangera
- Relacions entre socis ERC reconeix avenços amb el PSC en finançament i Rodalies, però demana concrecions: «El temps corre»
- Violència de gènere Crim brutal a Sentmenat: «Discutien molt, ell era molt masclista i ella s’havia cansat de mantenir-lo»
- Cop a una banda que robava DNIs, es disfressava com les víctimes i els retirava diners del banc
- «LAMINE COBRA EL QUE MEREIX» Guardiola desitja que Flick duri «molts anys al Barça»