Sectors econòmics estratègics de la capital catalana

La cita mundial d'esdeveniments i reunions deixarà 40 milions a BCN

La fira anima l'ocupació hotelera i potencia negocis per als pròxims anys

L'EIBTM atraurà milers de professionals fins al dia 2 a la Fira Gran Via

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA CASTÁN / Barcelona

Una altra trobada firal, en aquest cas la gran cita mundial de la indústria d'esdeveniments i reunions, tornarà a reforçar l'activitat del sector a Barcelona, des d'avui fins al pròxim dia 2. L'EIBTM espera superar els 14.000 visitants de l'any passat. No obstant, l'important d'aquesta trobada internacional no és tant la xifra d'assistents com el potencial de futurs milers de visitants que aquests comporten, ja que es tracta de professionals que decideixen on i com se celebraran els seus grans esdeveniments empresarials i sectorials. Es calcula que generarà més de 40 milions d'ingressos.

La cita tindrà lloc a la Fira Gran Via, amb la participació de 3.300 expositors procedents de més de 90 països, entre els quals s'alineen des d'organitzadors d'esdeveniments fins a hotels, vehicles de luxe i tota la infraestructura lligada al sector. En paral·lel, durant tota la setmana es convocaran més d'un centenar de reunions i actes independents a la ciutat, segons indiquen fonts de l'organització.

La continuïtat d'EIBTM a Bar-celona també està garantida per a l'any que ve i s'ha revelat com una de les cites més estratègiques per a la capital catalana, per l'impacte que genera els dies previs i posteriors. Els organitzadors asseguren que molts participants arriben amb antelació i acostumen a quedar-se més dies dels que dura aquesta fira a la ciutat, ja que aprofiten per conèixer els diferents restaurants i punts d'interès cultural.

Notícies relacionades

PREUS CONTINGUTS / L'ocupació hotelera també s'ha animat aquests dies. Encara que la ciutat manté places disponibles en gairebé la meitat de la seva oferta - els preus es mantenen continguts-, són molts els hotels de luxe i els cèntrics que aquests dies penjaran el cartell de ple, davant del desembarcament de responsables de moltes grans empreses que vénen a planificar el seu calendari d'esdeveniments per a l'any vinent. El director de l'exposició, Graeme Barnett, destaca que l'EIBTM suposa el «baròmetre comercial del 2011» al reunir proveïdors i compradors per desenvolupar els seus projectes i negocis.

Per fomentar el seu vessant verd, l'organització donarà el material sobrant (des de menjar i beguda a altres materials) a ONG locals.