REESTRENA

La versió definitiva de 'Blade Runner' arriba a BCN

Els cines Verdi s'avancen a l'edició en DVD que celebra els 25 anys del film

2
Es llegeix en minuts
CRISTINA SAVALL / BARCELONA

Els cines Verdi s'avancen a l'arribada de l'anunciada edició en DVD del muntatge definitiu deBlade Runner, que Ridley Scott ha realitzat amb motiu del 25è aniversari de la seva mítica, metafísica i visionària pel.lícula.Blade Runner: the final cuts'exhibirà en una sala amb projector digital a partir de divendres vinent. L'objectiu és repetir l'exitosa experiència pilot realitzada per la companyia Warner en petites sales de Nova York i Los Angeles, on el film fa setmanes que està en cartell. Els pares van amb els seus fills a presenciar l'hipnòtic relat que transcorre a la infernal ciutat de naus, androides i llums de neó. La de Los Angeles de l'any 2019.

El productor Charles Lauzirika s'ha encarregat de la restauració i la revisió digital d'aquest visionari clàssic de ciència-ficció que manté els canvis realitzats per Scott l'any 1992, com la desaparició del final feliç imposat en la seva estrena pels directius de Warner. En aquesta seqüència, Deckard, el caçador de replicants a qui dóna vida Harrison Ford, i l'androide de la qual s'ha enamorat (Sean Young) volen cap a un destí més esperançador. També eliminava la veu enoffi afegia l'onírica seqüència de l'unicorn que posa en qüestió la principal tesi del relat, ja que en aquell moment és quan

Deckard es qüestiona la seva pròpia identitat.

Les dues projeccions que va realitzar el Festival de Sitges deBlade Runner: the final cutvan provocar pelegrinatges de fans d'una de les pel.lícules més influents de la història del cine. El procés de digitalització aporta una in-

usual riquesa en la percepció de detalls. Les boles de foc, la pols sobre els terrats, els reflexos de l'iris dels androides i els vidres que cauen a terra s'aprecien ara amb una gran nitidesa d'imatge.

Notícies relacionades

AFEGITS

La tècnica de mutar els fotogrames digitalment també ha fet possible que la cara de l'actriu Joanna Cassidy s'hagi sobreposat sobre la de l'especialista que la doblava en la persecució que desencadena la mort del seu personatge, Zhora. No obstant, la imatge més comentada és la de les ballarines que apareixen amb màscares orientals i poca roba. Aquesta escena, ara recuperada, va ser eliminada en el seu primer muntatge, potser per por que censuressin el provocador moviment de malucs. Una altra curiositat: quan Deckard corre per l'edifici Bradbury es veia l'ombra d'una de les càmeres; ja no es veu.

Temes:

Blade Runner