PRESENTACIÓ

Gloria Gaynor, per primer cop a BCN

La cantant actuarà el 27 de desembre al Festival Mil·lenni

1
Es llegeix en minuts
LUIS TROQUEL / BARCELONA

El Festival Mil.lenni fa un salt qualitatiu i quantitatiu en la novena edició amb el cartell més ambiciós, que començarà el 13 de desembre amb la mítica Juliette Gréco, i que portarà per primera vegada a Barcelona Gloria Gaynor. Totes dues cantaran al Palau de la Música, recinte gairebé exclusiu d'un festival musical on també té cabuda la dansa (tot i que tan sols Joaquín Cortés s'ha programat al Tívoli, durant cinc dies i amb un espectacle en què només balla ell).

"No busquem reunir 60.000 persones, sinó 2.000 durant 31 nits", va afirmar ahir el seu director, Martín Pérez Lombarte. Un total de 24 espectacles diferents es prolongaran fins a finals de març; molts tornen a omplir el buit de concerts a la ciutat per Nadal. L'esperada visita de Gloria Gaynor serà el dia 27 de desembre amb un repertori de grans èxits, com araNever can say goodbyeiI will survive.

Notícies relacionades

El festival també compta amb altres llegendàries dames de la cançó, com la sud-africana Miriam Makeba (17 de gener) i la grega Nana Mouskouri (14 de març), totes dues embarcades en la seva gira de comiat dels escenaris. L'anglofrancesa Jane Birkin presentarà el discRendez-vous,i en el capítol de veus líriques actuaran María Bayo i Barbara Hendriks (aquesta última, en la seva faceta més jazzística). Pasión Vega se suma a les noves adquisicions del festival i María Dolores Pradera repeteix.

Entre els espectacles creats per a l'ocasió hi haurà La Locomotora Negra & La Vella Dixieland (tocant juntes des del principi fins al final), i un recital de Rosana, que tocarà només amb la guitarra. Hi actuaran també, entre altres, el brasiler Toquinho, el reactivat projecte Nawjajean, el cineasta Emir Kusturica amb el seu grup habitual, Ana Belén, George Moustaki, Milladoiro, Antonio Orozco, Pastora, el cor Nens d'Uganda i Chambao, que tancarà el festival amb dues nits, el 18 i 19 de març.