EGIPTOLOGIA

La mòmia de Tutankamon serà exhibida als turistes

Les restes del faraó estaran en una gran urna de vidre a la tomba de Luxor

1
Es llegeix en minuts
KIM AMOR / EL CAIRE

Cara a cara amb Tutankamon. La mòmia del faraó més mediàtic de l'antic Egipte serà exposada al públic per primera vegada a la història el mes de novembre a la seva tomba de la Vall dels Reis de Luxor. A partir de llavors, les restes del jove rei quedaran a l'interior d'una gran urna de vidre climatitzada, perquè en puguin disfrutar els turistes, semblant a les que guarden les restes momificades d'altres faraons al museu del Caire.

Segons el director del Consell Suprem d'Antiguitats d'Egipte, l'arqueòleg Zahi Hawass, només serà visible la cara del faraó. La resta del cos, que està força deteriorat, serà embolcallat en una tela de lli. La humitat i l'escalfor que genera la respiració dels milers de turistes que visiten cada dia el lloc de repòs de les restes del faraó amença de fer malbé encara més la mòmia, que fins ara descansa en un sarcòfag. L'urna evitarà danys més seriosos, segons ha explicat Hawass.

GERROS MIL.LENARIS

El mateix dia que es presenti en societat Tutankamon, també s'obriran un total de 16 gerros que es van trobar a la seva tomba quan va ser descoberta intacta el 1922 per l'arqueòleg britànic Howard Carter, però que han estat en l'oblit fins ara. Es creu que els recipients contenen restes de cereals, vi i cervesa.

Notícies relacionades

Des de la gran troballa de Carter, la mòmia de Tutankamon, que va morir als 19 anys el 1352 abans de Crist, ha estat objecte de tres exploracions científiques, l'última fa tot just dos anys, quan se la va sotmetre a una prova d'escàner.

Hawass no ha revelat la data exacta de la presentació en societat de Tutankamon, tot i que s'espera que sigui a mitjans de novembre, quan s'inauguri a Londres l'exposicióTutankamon i l'edat daurada dels faraons. El tsar de l'egiptologia tampoc ha revelat el preu que s'haurà de pagar per veure la cara del faraó.