DISTINCIÓ

Els germans Posadas, premi Sent Soví

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

En la mateixa cerimònia celebrada a les Caves Freixenet, en què s'entregava el premi Juan Mari Arzak, Carmen i Gervasio Posadas van obtenir, per quatre vots a tres, el premi Sent Soví de literatura gastronòmica. El guardó, que pren el nom del primer receptari en català original del segle XIV, va ser concedit per la novel.la escrita a quatre mans La vida es como un suflé. Així mateix, i com que el jurat (format per Rafael Aracil, Narcís Comadira, Oriol Castanys, Carmen Alborch, Carme Casas, Jordi Teixidor de Ventós i Rosa Regàs) ha valorat molt alt el nivell de les obres presentades en aquesta edició, també es va concedir un premi a Sylvia Lagarda-Mata, finalista amb l'obra Mazapanes amargos. RBA publicarà les dues obres.

En una convocatòria, la 10a, en què concorrien un total de 33 obres, Carmen i Gervasio Posadas van rebre el premi per una obra que, a diferència d'edicions anteriors en què es van presentar més assajos (és el cas d'El millor cuiner del món, de Xavier Moret, col.laborador d'EL PERIÓDICO i guanyador del premi el 2006), conjuga la ficció amb la fascinació per la gastronomia.