Una altra pel.lícula a concurs

Michael Caine i Jude Law es repten a 'Sleuth'

Kenneth Branagh dirigeix una adaptació escrita pel nobel Harold Pinter

1
Es llegeix en minuts
A. G. / VENÈCIA

Quant de text s'ha de canviar d'un original perquè deixi de ser considerat unremake? ¿I val la pena adaptar pel.lícules que en el seu dia van ser elogiades? Potser aquest és un debat sectorial, minoritari i que no diu res al gran públic, però si el que parla és Michael Caine, gairebé és igual què és el que explica. Sempre és amè. És graciós de mena. Sembla que li interessa aquest tema. Doncs escoltem-lo, encara que s'hagi posat seriós. "Jo crec que és absurd actualitzar pel.lícules bones. Només ho faria amb les dolentes. No crec queSleuthsigui unremakeexacte. En el cas que ho fos, no l'hauria fet. Jo ja vaig participar en un que va ser un autèntic desastre".

Caine va protagonitzarSleuthamb Laurence Olivier, dirigida per Joseph L. Mankiewicz, el 1972. Ara ha reprès la història, encara que en el paper que va encarnar Olivier. Per això era ahir a Venècia, amb Kenneth Branagh, que n'és el director, i Jude Law, que interpreta l'espàrring, si acceptem el terme d'"espècie de combat de boxa" que va fer servir Branagh per definir la pel.lícula. Hi faltava el guionista, Harold Pinter, premi Nobel de literatura del 2005.

COMBAT DIALÈCTIC

Notícies relacionades

La pel.lícula, en competició oficial a Venècia, descobreix un perillós joc en què s'embranquen un famós escriptor de novel.les de misteri i un jove actor, que es presenta en nom de la seva amant a la ultramoderna casa del primer per reclamar el divorci. Un i altre es desafien en jocs psicològics que arriben a la frontera de la vida i la mort.

Pinter, no podia ser d'una altra manera, ha teatralitzat el text, l'ha reduït en una hora i l'ha dinamitzat amb el seu innegable enginy, malgrat que trobarà qui li qüestioni el tercer i últimset, el desenllaç. "Pinter ha sintetitzat tant el text que si l'original vam trigar 16 setmanes a rodar-lo, en aquest vam acabar en quatre", va revelar Caine, gran fan dels acudits. "¡Van durar més els assajos!", va afegir.

Temes:

Jude Law