estiu // idees // ALBERT Espinosa

Perd el mòbil a Eslovènia

1
Es llegeix en minuts
ALBERT Espinosa

Article 29. Aquesta setmana he ensopegat amb tres estudis sobre la pèrdua de mòbils. El primer m'ha fascinat. Es tracta del següent: una revista ha perdut 30 mòbils a 33 països. La idea era saber quants els en tornarien i així deduir quin és el país més honrat.

M'encanten aquestes propostes, m'intriga la ment que hi ha al darrere. Un dels resultats ha estat que la ciutat més cívica és Ljubljana (Eslovènia), on els en van tornar 29 dels 30. I la ciutat on és millor no extraviar-hi res és Hong Kong, on tan sols en van recuperar 13. A Barcelona en van rescatar 18.

El segon estudi procedeix d'una firma telefònica. Resulta que el 99% de les persones que perden el mòbil, tornen a demanar el mateix número perquè els encanta. Això m'ha deixat intrigadíssim. I no perquè tothom cregui que el seu número és perfecte, sinó perquè hi ha un 1% que l'odia. ¿Quin número té? ¿És complicat de dir, comença per 666? I el resultat del tercer estudi l'explico després del millor de la meva setmana.

Tercer lloc: el llibreWorld Press Photo 07, que és un resum de les fotos més premiades de l'any. Recomano veure'n només tres per dia, més et deixen noquejat.

Segon lloc: l'aparició en DVD deShortBus, una pel.lícula que fa que estimis encara més l'anterior pel.lícula del director,Hedwig and the Angry Inch. Sens dubte, el millor musical que he vist en la meva vida.

Primera posició:Carmen, al Condal.Ramon Ollerl'ha tornat a encertar. ¿Qui diu que no hi ha bon teatre a l'agost? Si fa tres anys ens va regalar aquellRomeo y Julietaamb un impressionantGolan Yosef,aquest anySusana Garcíaus fascinarà amb una interpretació commovedora.

Notícies relacionades

Ah, i la tercera enquesta revela que al 100% de les persones que perden el mòbil els envaeix una gran tristesa i se'n fan culpables. Aquell número tan rodó s'ha de canviar. A mi sempre em funciona pensar que hi ha èpoques en què et toca guanyar i d'altres en què et toca perdre.

Així que quan perdo penso que això significa que feia molt temps que guanyava. Tot això ve a tomb perquè he perdut el mòbil i me n'estimo el número, així que si el trobes ja ho saps: ¡comporta't com un eslovè!