DECLARACIONS DE L'ACTOR

Rubianes reitera que existeixen "dues Espanyes" i que "contestarà" a la "feixista" amb un muntatge sobre Machado

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / BARCELONA

L'actor Pepe Rubianes ha reiterat avui, al programa El Club de TV3, que hi ha "dues Espanyes", una de "democràtica i de progrés que es mereix tot el respecte" i una altra de "feixista, casposa, ultrareaccionària i miserable", a la qual pensa "contestar" amb un muntatge sobre Antonio Machado.

Rubianes ha assegurat en relació a la polèmica per les seves declaracions sobre la unitat d'Espanya: "Amb l'Espanya de progrés i democràtica és una cosa que firmo, però amb l'altra ni en pintura". Pepe Rubianes ha assenyalat que demanaria als que el van criticar per les seves declaracions que "passessin tot el vídeo i que es vegi el que van fer amb Federico García Lorca, que d'aquí venia la història" dels seus comentaris, que van suscitar la polèmica i van provocar una querella de la Fundació per la Defensa de la Nació Espanyola (Denaes).

L'actor, que ha passat una temporada a l'Àfrica, ha afirmat que quan viatges a aquest continent aquestes polèmiques "semblen una bestiesa". Rubianes ha subratllat que en el moment de la polèmica es van posar a cridar "els de sempre" i ha recordat que l'"incident" va acaparar en el seu moment totes les portades dels diaris, "però aquí s'acaba la història". "És un tema del qual no parlo per no donar-los publicitat", ha dit.

Notícies relacionades

Espectacle sobre Machado

El showman assegura que s'ha comptat amb l'afecte de gent de Catalunya i d'altres llocs d'Espanya i que té "molt clar" el que va dir i a quina Espanya es referia. De totes maneres, ha anunciat que pensa contestar als que el van atacar amb un muntatge teatral semblant al que va realitzar sobre la figura de Federico García Lorca, però aquesta vegada centrat en els 30 últims dies del poeta Antonio Machado, "un gran poeta espanyol que va tenir un final terrible i tristíssim per culpa d'una Espanya negra, casposa i ultrareaccionària que el va enviar a l'exili i la mort".