INAUGURACIÓ D'UNA ZONA VERDA A CIUTAT VELLA

El Raval dedica un jardí a la soprano Victòria dels Àngels

Està situat dins de les facultats d'Història, Geografia i Filosofia de la UB

La zona, d'ús públic, connecta els carrers de Montalegre i de Ramelleres

1
Es llegeix en minuts
JORDI SUBIRANA / BARCELONA

La soprano barcelonina Victòria dels Àngels, que va morir el 2005, té des d'ahir uns jardins que porten el seu nom al barri del Raval. L'espai, que va ser inaugurat per l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, és dins de l'edifici de la Universitat de Barcelona (UB), centre amb el qual la cantant va mantenir importants llaços: el seu pare era bidell de la universitat i ella va néixer i va viure a l'edifici que el centre té a la plaça de la Universitat.

Concretament, els jardins ocupen una superfície de més de 1.000 metres quadrats del pati de les facultats d'Història, Geografia i Filosofia situades al carrer de Montalegre, al costat de la plaça dels Àngels. Consta de diferents zones, entre elles, la més gran, una que està situada a la part inferior de l'edifici al costat de la biblioteca. La idea de dedicar un espai a la cantant va ser dels Amics del Liceu.

A més dels jardins, al mateix lloc es va inaugurar un pas que uneix els carrers de Montalegre i Ramelleres a través del pati de les facultats. Tot i ser a la universitat, els jardins són d'ús públic i poden ser visitats per qualsevol ciutadà. A la inauguració, a part de l'alcalde Hereu, hi van assistir familiars de la soprano, el regidor de Ciutat Vella, Carles Martí, i el rector de la UB, Màrius Roviralta. En l'acte, la soprano Begoña Alberdi va interpretar una ària de Madama Butterfly acompanyada d'un pianista i un grup de solistes. Hereu va rememorar la figura de la soprano i la del pare, així com el retorn de la UB al Raval.

Notícies relacionades

JORNADA DE TREBALL

Precisament, l'alcalde va participar ahir en la inauguració d'una jornada de treball sobre el pla d'equipaments de Barcelona en la qual va prendre part la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB). Hereu va explicar que el pla d'equipaments que l'ajuntament està elaborant conjuntament amb la FAVB s'ha d'adaptar a les noves realitats socials i va afirmar que un dels camps més importants en què s'ha de treballar és el de la cohesió social. L'alcalde es va mostrar més partidari de treballar amb projectes clars, d'acord amb les necessitats de cada territori o de cada barri, que d'elaborar un gran pla per a tota la ciutat.