MUSICAL

Focus rescindeix el contracte de gestió que la unia al BTM

L'ajuntament assumeix la programació de l'antic Palau d'Esports

2
Es llegeix en minuts
NÚRIA MARTORELL / BARCELONA

L'arriscada aventura que Focus va emprendre al Barcelona Teatre Musical (BTM) i que va comptar amb una inversió inicial de més de set milions d'euros ha arribat al final. L'empresa teatral ha rescindit el contracte que l'unia amb Barcelona Serveis Municipals (BSM), responsable de l'antic Palau d'Esports, i que compartia amb Iberautor i Stage Holding. El recinte es va estrenar com a escenari de musicals el 2001 ambNotre Dame de Parísi després va acollir dos ambiciosos títols autòctons:GaudíiLos Tarantos. "Inexplicablement, cap va respondre a les expectatives marcades", va reconèixer ahir el director de Focus, Daniel Martínez. I va reblar: "Era una mort anunciada".

"No es desmuntarà res del que s'ha fet la reforma va ser espectacular, tant a la façana com a l'interior i seguim defensant que és un espai útil per a la ciutat", va subratllar el responsable d'una empresa que, fora d'aquesta ensopegada, segueix a lapole positiondel panorama teatral. Aquest mes, Focus té 13 companyies en actiu i més de 100 actors i 80 tècnics en nòmina. "I totes són produccions pròpies o coproduccions". El fet que ara es desfaci de la gestió del BTM no implica, va aclarir Martínez, que deixin de produir musicals. "Però ara no estarem supeditats a aquest escenari".

BIEITO,INFATIGABLE

Per la seva part, Ramon Ferreiro, portaveu de l'empresa municipal BSM, va afirmar que a partir d'ara ells confeccionaran la programació. "Tenim altres propostes", va assegurar, sense voler concretar-ne encara cap, "i funcionarà tal com ho fan les nostres altres instal.lacions, el Palau Sant Jordi, el Fòrum, l'Estadi Olímpic i el Velòdrom d'Horta. La idea és que el BTM aculli actuacions que requereixen un aforament superior a Razzmatazz i inferior al Sant Jordi".

Notícies relacionades

Martínez va constatar que la present temporada "està sent la més forta i potent" en els 20 anys d'història de Focus, amb 156 produccions al darrere. I va avançar els noms d'algunes de les obres en les quals ja treballa el responsable del Teatre Romea i el seu fitxatge més internacional, Calixto Bieito: "Luces de Bohemia, Los Persasi la tornada deGalileo Galilei".

També va recordar que la remodelació del Goya segueix el seu curs. I que l'expansió de Focus a Madrid s'està quedant petita. "Inicialment, l'aposta era logística: fer arribar la creativitat catalana, amb obres comLa cabraiPlataforma, que han tingut una repercussió extraordinària, així com la nostra manera de treballar. L'entrada ha estat gradual. I ja estem buscant magatzems per controlar les infraestructures i fins i tot un teatre. La nostra primera producció amb seu a Madrid la farem aquest any". Per un altre costat, i per fer callar els rumors, va parlar de la salut de Paco Morán, que "abruptament" va abandonar les funcions deMatar al presidente: "Ha tingut el mateix que Castro, una greu infecció que el va tenir 22 dies en coma, però ja està donat d'alta".