Resposta de l’alcaldessa

Colau: «No es pot repetir el confinament comarcal a Barcelona»

L’alcaldessa demana un tancament d’àmbit metropolità per evitar aglomeracions a la ciutat

1
Es llegeix en minuts

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha traslladat al Govern que «no es pot repetir un confinament comarcal a la ciutat de Barcelona». Segons ha explicat en declaracions a betevé, la Generalitat ha convocat representants de les administracions municipals per comunicar la seva decisió de tornar al confinament comarcal, amb l’argument que els ingressos a les ucis estan pujant.

Notícies relacionades

Colau ha demanat tenir present la densitat i la singularitat de la ciutat. «Ja hem comprovat en ocasions anteriors que si es fa un confinament comarcal es produeixen aglomeracions perilloses per a la salut pública», ha dit. Per això, el govern municipal demana que en el cas de Barcelona el límit de mobilitat sigui tot l’àmbit metropolità i no la comarca del Barcelonès.

Segons Colau, si no es té en compte el context, es poden repetir aglomeracions en espais com les platges, el Born o Collserola, que han fet «patir». «Jo no vull discutir que s’hagin de prendre mesures», ha precisat l’alcaldessa, que ha reiterat que les restriccions no poden tenir l’efecte contrari.