Futur usuari de la muntanya olímpica

La Damm construirà a Montjuïc la seva ciutat esportiva

L’entitat acorda amb el CN Montjuïc la compra dels terrenys on estava ubicat l’antic camp de pràctiques de golf

Les instal·lacions de 30.000 metres quadrats, que s’inauguraran el 2023, comptaran amb dos camps de futbol

1
Es llegeix en minuts

La Fundació Damm i el Club Natació Montjuïc han firmat avui la venda dels terrenys perquè la primera entitat construeixi la seva futura ciutat esportiva, que estarà a l’antic Golf Montjuïc, en una zona d’uns 30.000 metres quadrats que era propietat del Montjuïc i que anteriorment va ser un camp de rugbi. L’usuari principal serà el Club de Futbol Damm i es preveu inaugurar a principis de 2023. El vicepresident de la Fundació i president del club, Ramón Agenjo, i el president del Club Natació Montjuïc, Jaume Roca, han ratificat la compravenda.

Ramón Agenjo ha explicat que més de 230 nois i noies de 8 a 18 anys «es formaran esportivament i humanament a través de la pràctica del futbol», i Jaume Roca ha recolzat sobretot educar a través de l’esport. El complex serà obra dels estudis d’arquitectura barcelonins Max de Cusa i Hiha Studio, amb unes instal·lacions distribuïdes en dos edificis i dos camps de futbol, uns dels quals es podrà dividir en dos camps de futbol 7.

Sostenibilitat i eficiència energètica

Notícies relacionades

El disseny s’integra en el paisatge de la muntanya de Montjuïc i implica sostenibilitat i eficiència energètica, per aconseguir unes instal·lacions Nearly Zero Energy Building (NZEB) i energèticament autosuficients; el consum serà 100% elèctric i inclourà plaques fotovoltaiques, i s’optimitza el consum d’aigua amb un dipòsit per emmagatzemar la pluja, que regarà els camps de futbol i l’entorn.

Tot i que el club de futbol serà el principal usuari, la Fundació Damm també posarà les instal·lacions, que compten amb gimnàs, una sala d’estudis i una àrea de restauració, a disposició dels seus treballadors i les seves famílies en un foment de les pràctiques saludables

Temes:

Futbol Damm