INFRAESTRUCTURES

Adjudicat el soterrament de vies de Sant Feliu

Adif atorga la concessió de les obres a Acciona Construcción per 62,62 milions d'euros

zentauroepp41656978 sant feliu de llobregat 18 01 2018  sociedad   paquete ferro191030131057

zentauroepp41656978 sant feliu de llobregat 18 01 2018 sociedad paquete ferro191030131057

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El consell d’administració d’Adif ha adjudicat els treballs de soterrament del ferrocarril al seu pas per Sant Feliu de Llobregat a l’empresa Acciona Construcción per un import de 62,62 milions d’euros. Es tracta d’una obra reivindicada històricament per un municipi partit en dos per les vies de tren: 22.500 veïns viuen a un costat i 22.500 a l’altre, amb el perill que comporta que centenars de personescreuin cada dia un pas nivell proper a un ambulatori i a l’escola més gran de la localitat.

L’esmentat pas a nivell, que té una elevada densitat de trànsit de vehicles i vianants malgrat el pas elevat per a vianants que va posar Renfe, quedarà suprimit en un termini màxim de tres anys i mig. De manera paral·lela, Adif està avançant en els projectes d’instal·lació de protecció i seguretat i de l’edifici de viatgers de la nova estació. També es donarà viabilitat al projecte de tramvia que vol dur a terme l’Autoritat del Transport Metropolità.

Segons ha informat la mateixa administradora d’infraestructures ferroviàries, l’adjudicació de les obres es va aprovar en la reunió de dimarts i es tracta d’una actuació de «gran rellevància» que millora la permeabilitat entre els dos sectors del nucli urbà de la ciutat i la dotarà d’unes instal·lacions més modernes i plenament integrades. Les obres estan concebudes perquè l’afectació en la circulació de trens de les línies de Rodalies R-1 i R-4 sigui la menor possible.

Un quilòmetre i mig

La concessió culmina l’acord del Consell de Ministres del dia 12 d’abril que dona llum verda al soterrament de les vies i va autoritzar Adif a iniciar la licitació de l’obra, que va a càrrec del Ministeri de Foment. Amb el soterrament, les vies quedaran totalment cobertes al llarg del quilòmetre i mig de longitud  i dels40 metres d’ampleque comprèn el nucli urbà de Sant Feliu, entre la riera de Pahissa i la carretera del Sànson.

Notícies relacionades

D’aquesta manera, es generaran nous espais per a la ciutat, que s’urbanitzaran mitjançant un concurs internacional que l’Ajuntament de Sant Feliu està desenvolupant i que finalitzarà amb una votació ciutadana per decidir el projecte guanyador. El soterrament de les vies permetrà també augmentar la freqüència de trens, mentre que els veïns de la zona deixaran de patir el soroll que genera el pas de ferrocarrils. En el seu lloc, disfrutaran d’un nou passeig per als vianants.

La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, ha celebrat que «s’hagin complert els termes acordats el març d’aquest any per fer possible una actuació històricament reivindicada per tota la ciutadania». L’alcaldessa de Sant Feliu, Lidia Muñoz, considera que l’adjudicació d’aquesta obra és una «gran notícia, llargament esperada» després de 40 anys de «lluita per un canvi urbà i social» dels ciutadans del municipi.