PREVISIÓ DE 4,2 MILIONS DE VIATGERS ANUALS

En marxa les línies M27 i M28, el bus que connectarà els metros de Santa Coloma i Badalona

Els barris de Singuerlín i les Oliveres quedaran connectats amb el metro de Pompeu Fabra i el centre badaloní

Amb aquestes noves línies, Santa Coloma quedarà connectada directament amb l'estació de Rodalies de Sant Andreu Comtal

Parlon, Poveda i Sabater, en la presentació de les noves línies metropolitanes de bus.

Parlon, Poveda i Sabater, en la presentació de les noves línies metropolitanes de bus.

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Des de dijous passat, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha posat en marxa al Barcelonès Nord les dues primeres línies del nou servei 'AMB Metrobús', la M27 i la M28, que formen part de la nova xarxa de bus metropolità d'altes prestacions.

La primera, la línia M27, connecta el barri de les Oliveres i el Singuerlín deSanta Coloma amb Badalona. Concretament, amb la parada de metro Pompeu Fabra i el centre de Badalona. La segona línia, la M28, connecta Can Ruti de Badalona amb l'Estació de Rodalies Sant Andreu Comtal de Barcelona.

Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, que va compartir presentació amb les alcaldesses de Santa Coloma i Badalona, Núria Parlon i Dolors Sabater, va explicar que "per combatre el col·lapse per vehicles privats necessitem un canvi d'hàbits en l'àmbit de la mobilitat, que prioritzi l'ús del transport públic, la bicicleta i anar a peu". Aviat, va apuntar el dirigent, s'aniran implantant noves línies de servei AMB Metrobús a la metròpolis i es disposarà d'autobusos elèctrics nous.

Consens entre Badalona i Santa Coloma

"És una satisfacció contribuir a atendre la demanda de la ciutadania d'un millor transport públic compartint la presentació de les línies, que són fruit, una vegada més, del consens existent entre els ajuntaments de Badalona i de Santa Coloma de Gramenet amb l'AMB", va exposar Núria Parlon. 

L'alcaldessa de Badalona, per la seva banda, va destacar que "l'entrada en funcionament de l'AMB Metrobús serà com disposar d'un metro en superfície que uneix Fondo i Pompeu Fabra, tal com des del moviment veïnal es reclama amb la prolongació de la línia L1".

Aquestes noves línies del servei AMB Metrobús substitueixen les antigues B17 i B27, i permetran connexions més ràpides entre Badalona i Santa Coloma de Gramenet, amb una alta freqüència de pas, de màxim 10 minuts.

De Santa Coloma a Sant Andreu Comtal

Notícies relacionades

A través de la implantació de les noves línies, s'amplia la cobertura del servei de bus metropolità fins al barri de Sant Andreu de Barcelona, posant en comunicació directa Santa Coloma de Gramenet amb l'estació de Rodalies de Sant Andreu Comtal. Així mateix, es crea un eix d'autobús entre Santa Coloma i Badalona, amb un interval de pas mitjà inferior a 5 minuts. A finals d'any, aquest eix estarà dotat d'autobusos articulats, d'encara més capacitat. Més endavant, comptarà amb la prolongació de la línia L1 del metro entre Fondo i Badalona Centre.

Aquestes dues noves línies comptaran amb 21 autobusos per al servei, dels quals en un futur els de la línia M28 seran articulats, i es preveu que tinguin una demanda anual de 4,2 milions viatgers a l'inici i podrà arribar fins als 6 milions de viatgers anuals quan estiguin totalment consolidades.