Aposta per la metròpolis

1
Es llegeix en minuts
Alfred Bosch
Alfred Bosch

Conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència

ver +

Massa vegades diem pensar en clau metropolitana i, sovint, aquesta frase és només un titular. Ja que no té sentit limitar projectes a la pròpia ciutat sense plantejar una visió conjunta amb els municipis circumdants.

Per primera vegada, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) gestionarà directament fons europeus, el Feder, a partir d'un conveni amb la Generalitat de Catalunya. Aquesta notícia és molt important perquè reconeix la institució metropolitana com a agent territorial solvent i amb capacitat de gestió i, sobretot, perquè prioritza el benestar dels veïns i les veïnes i pensar globalment.

Així, hem passat de l'habitual repartiment de recursos entre els municipis, a posar sobre la taula projectes d'àmbit metropolità. Serà també la primera vegada que l'AMB desenvoluparà projectes europeus de forma directa, des de l'àrea internacional, gestionant un volum tan important: 60 milions d'euros. Això permetrà que, fins al 2023, s'impulsin iniciatives que premiaran la conservació del pa­trimoni natural, la sostenibilitat, ­l'eficiència energètica i la millora de les TIC.

Alguns dels espais beneficiats seran les lleres del Llobregat i el Besòs. A més es realitzaran inversions per millorar l'eficiència energètica d'edificis antics o de la il·luminació de les rondes de Bar­celona.

Notícies relacionades

Es tracta de tenir una visió de treball conjunt en la construcció del dia a dia. Teixir amb visió de futur, i aprofitar bones notícies com aquesta per construir el projecte metropolità. Que pensar en clau metropolitana no sigui una excepció, sinó la norma habitual. 

Alfred Bosch, vicepresident de l'Àrea Internacional i Cooperació de l'AMB