TRIBUNA

Sentiment de comunitat

1
Es llegeix en minuts
Antonio Balmón
Antonio Balmón

Alcalde de Cornellà de Llobregat i secretari de coordinació institucional del PSC

ver +

Els parcs metropolitans -la seva qualitat  mediambiental i la dotació d'infraestructures i d'equipaments- són un important actiu en la vida dels ciutadans, i juguen un paper bàsic en el seu desenvolupament personal i social. L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) és conscient del potencial d'aquests espais com a centres de socialització i convivència, i per això sempre ha apostat per dotar cada parc d'equipaments que afavoreixin la igualtat d'oportunitats i la cohesió social. Sempre en coordinació amb els 36 ajuntaments metropolitans, als parcs es porten a terme projectes com la instal·lació de zones esportives i la realització d'activitats educatives, iniciatives que sens dubte ajuden a enfortir el sentiment de comunitat i, en definitiva, a millorar la qualitat de vida de les persones.

Cada actuació de l'AMB està marcada per la convicció que, només construint un espai sostenible, és possible millorar la qualitat de vida de les persones. En el cas dels parcs, s'apliquen criteris per ajudar a millorar, per exemple, la qualitat de l'aire. Un altre aspecte que l'AMB té en compte és l'aplicació de la filosofia smart en totes les seves intervencions. Així, ja són diversos els parcs que compten amb sistemes intel·ligents de reg i il·luminació.

Notícies relacionades

Durant aquests anys de crisi econòmica, l'AMB ha reforçat la seva inversió per no deixar que es perdessin les millores aconseguides en el passat, amb la seguretat que es tracta de l'expressió territorial del tipus de societat que som i que volem seguir sent.

VICEPRESIDENT EXECUTIU DE L’AMB I ALCALDE DE CORNELLÀ