ELECCIONS LOCALS A BARCELONA

Ricard Gomà es retira de la política i no concorrerà a les municipals amb Guanyem

El president del grup municipal d'ICV-EUiA abandona "pel bé del projecte"

1
Es llegeix en minuts
CRISTINA BUESA / BARCELONA

El president del grup municipal d'ICV-EUiARicard Gomà, es retira de la política i no concorrerà a les eleccions del maig en la candidatura conjunta de Guanyem Barcelona. El líder ecosocialista farà pública aquest dimecres la decisió, que, segons fonts d'ICV, ha pres "pel bé del projecte".

Gomà ha estat un dels principals defensors que la seva formació s'unís a la candidatura conjunta de les pròximes municipals amb Guanyem, Procés Constituent i Podem. No obstant, la presència del regidor, que va formar part del govern local quan Jordi Hereu era alcalde, generava suspicàcies entre els socis.

Retroactivitat

Notícies relacionades

La retirada de Gomà es coneix el mateix dia en què les quatre formacions han anunciat el principi d'acord per confluir en una candidatura que encapçalarà Ada Colau, antiga portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH). Tots van firmar un codi ètic en què es limitava a dos mandats la presència d'un candidat a la llista.

No obstant, ICV considerava que aquest acord no tenia efectes retroactius i que es començava a comptar des de zero, i amb això Gomà podia formar part de les llistes del maig. No obstant, aquest estira-i-arronsa s'ha acabat decantant de la banda de Guanyem, que no ho veia igual.