Xavi s’enduu 32 jugadors a la gira del Barça pels EUA

Afp

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

El Barça vola als Estats Units amb tres fitxatges (Gündogan, Iñigo Martínez i Oriol Romeu) i les sortides bloquejades. Xavi vola amb 32 jugadors, i amb Abde, però sense Nico, que no entra en els seus plans, per enfrontar-se a una pretemporada d’altíssim nivell durant dues setmanes: s’enfrontarà a la Juventus, l’Arsenal, el Madrid i el Milan.

Vola sense el lateral dret que busca el tècnic (provarà el nord-americà Sergiño Dest com a reclam esportiu i, alhora, comercial) i sense l’interior que reclama perquè Bernardo Silva, el somni de Xavi, continua sent patrimoni del Manchester City i queda per conèixer la nova ruta que prendrà Joao Félix, entossudit a sortir de l’Atlètic al més aviat possible.

En aquest avió van jugadors que no entren en els plans de l’entrenador per al seu segon projecte complet, com Lenglet, que continua sense arribar a un acord amb el Tottenham, o Kessié, que no té lloc. En el primer projecte, Xavi va rebre una inversió de 157 milions d’euros per fitxar vuit jugadors que li van donar la Lliga i la Supercopa d’Espanya, però «‘no alcanzaron’», en el llenguatge de Messi, per a Europa.

Amb Oriol Romeu

En aquest segon capítol, el club només ha invertit 3,4 milions per pagar la clàusula d’Oriol Romeu, perquè tant Gündogan com Iñigo han arribat amb la carta de llibertat a la butxaca. Tots tres encaixen en el retrat robot de la política d’austeritat del club, que només té 13 jugadors inscrits en LaLiga.

Tota tres superen la trentena i garanteixen a Xavi el que demana i, sobretot, el que necessita: rendiment immediat: Gündogan (32 anys) és la bandera del nou Barça. Iñigo Martínez (32) ha arribat encara lesionat per la incòmoda i maleïda fascitis plantar que no el va deixar viure tranquil el seu últim any a San Mamés.

Notícies relacionades

Oriol Romeu, que en té 31 (en compleix 32 el 24 de setembre), ha hagut de traçar una sinuosa ruta que li ha costat fins a 12 anys d’espera per tornar al Barça, el lloc del qual se’n va haver d’anar perquè la figura de Busquets es va fer tan gegant que va oprimir i va anul·lar els seus successors. ‘Busi’ ha hagut de marxar a l’Inter Miami perquè s’obri la porta per a Oriol Romeu.

En aquesta relació de 32 jugadors hi ha set jugadors procedents del Barça Atlètic: Mika Faye, Marc Casadó, Astrálaga, Lamine Yamal, Fermín López, Álex Valle i Aleix Garrido.