Arribarà al gener si no s’allibera ‘fairplay’

El Barça tanca el fitxatge de Vitor Roque en una inversió que pot superar els 60 milions

El Barça culmina el fitxatge de Vitor Roque

Així és Vitor Roque, la nova joia brasilera

¿Com és Ilkay? ¿Com juga Gündogan? ¿Per què deixa el City i ve al Barça?

Iñigo Martínez, el segon fitxatge del Barça 2023-24

El Barça tanca el fitxatge de Vitor Roque en una inversió que pot superar els 60 milions

@AthleticoPR

2
Es llegeix en minuts

Encara no és oficial, però el Barça ja té el ‘nou’ jove i golejador que necessita per donar-li minuts de descans de qualitat a Robert Lewandowski. El problema per al club blaugrana és que no podrà tenir Vitor Roque, el davanter centre brasiler de l’Atlètic Paranaense (18 anys), fins al mercat de gener. Es tracta d’una inversió elevada, que podria superar els 60 milions d’euros si es compleixen les variables pactades en concepte de títols, gols i, fins i tot, premis individuals.

Després d’uns dies de tensió perquè el club brasiler, davant l’interès d’Arsenal, Manchester United i Milan, entre d’altres, exigia al Barça que entregués els documents que plasmessin les converses tingudes en les últimes setmanes, es va arribar al pacte definitiu.

El jugador es quedarà sis mesos a l’Atlètic Paranaense i no s’unirà a la disciplina de Xavi fins al gener degut, entre d’altres raons, a l’exigent fair play salarial que lliga de mans l’entitat blaugrana.

Firmarà per 6 anys

Firmarà Vitor Roque per sis anys, convertint-se així en el tercer fitxatge del Barça 23-24. El tercer i el més car perquè tant Ilkay Gündogan (Manchester City) com Iñigo Martínez (Athletic) han arribat gratis.

Tots dos a cost zero perquè expiraven els seus contractes el 30 de juny passat. Vitor Roque costarà, encara sense complir-se totes la variables, més fins i tot que Lewandowski, per qui el Barcelona va abonar l’estiu passat 45 milions al Bayern Múnich.

A més, l’Atlètic Paranaense, segons revelen des de Brasil, es reserva el 20% d’una futura venda del jove davanter brasiler, un jugador que havia despertat l’interès d’altres equips. Però el seu desig de jugar al Barça ha prevalgut per sobre de qualsevol altra circumstància.

Les bases de l’acord s’han establert sobre un preu fix de 30 milions d’euros, tot i que el diari ‘O Globo’ el situa en 40, a més d’uns altres 31 en diverses variables. Queden, segons aquest rotatiu brasiler, uns altres 13 milions d’euros en concepte d’impostos i taxes, que convertirien Vitor Roque, l’agent del qual és Andre Cury, en el segon traspàs més important de la història del futbol brasiler.

Afirma ‘O Globo’ que l’operació s’elevaria fins als 74 milions d’euros si es donen totes les variables per sobre dels 72 que ha pagat el Madrid al Palmeiras per Endrick. ¿Quin és el primer? El fitxatge de Neymar pel Barça per 88,4 milions d’euros (estiu del 2013).  

El primer fitxatge de Deco

Les negociacions s’han concretat gràcies a les converses entre Alexandre Mattos, el director general de l’Atlètic Paranaense, que va viatjar fins a Barcelona fa un parell de setmanes, i Deco, el nou director esportiu del Barça, que encara no ha sigut nomenat oficialment.

Notícies relacionades

La figura de Cury, representant del davanter, que va treballar per al Barça com a responsable del mercat brasiler durant l’època de Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu, ha resultat crucial.

És la primera operació que tanca Deco, ja que els fitxatges de Gündogan i Iñigo Martínez ja estaven pactats des de fa mesos, tot i que s’hagin concretat en les últimes setmanes.