El futur blaugrana

LaLiga accepta el pla de viabilitat del Barça però limita la seva capacitat per fitxar

LaLiga accepta el pla de viabilitat del Barça però limita la seva capacitat per fitxar

VALENTI ENRICH

2
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

LaLiga ha acceptat el pla de viabilitat que el FC Barcelona va presentar a finals d’abril, però aquesta aprovació arriba amb advertències. La part bona és que l’entitat blaugrana ja pot inscriure els nous contractes de Gavi i Araujo i també les renovacions de Marcos Alonso, Iñaki Peña i Sergi Roberto. La part dolenta és que la patronal que dirigeix Javier Tebas l’avisa que la seva massa salarial continua superada i per tant li condiciona la política de fitxatges.

No pot tornar aquest estiu a la regla de l’1-1 (gastar en salaris de les noves incorporacions el mateix que guanyen els jugadors que ven) i només podrà dedicar un 40% dels que s’estalviï en salaris a pagar els sous dels fitxatges. Un panorama que complica molt l’arribada de futbolistes importants, tipus Leo Messi.

L’entitat blaugrana ja sap ara a què s’ha d’atenir aquest estiu. «LaLiga ens ha donat l’ok. Ara toca posar-se a la feina i reforçar-nos molt bé», va assenyalar Xavi Hernández des del Japó als micròfons de TV-3. Els primers a assegurar-se la seva continuïtat són els que ja hi eren i sobre ells s’elimina la incertesa. Però falta veure com el Barça pot sumar reforços. Per a això haurà d’emprendre unes quantes vendes de pes.

Iñigo Martínez, a Barcelona

Els noms que són sobre la taula són coneguts: Kessié i Ansu Fati, entre d’altres. Ha alleujat els comptes amb les sortides de Busquets i Alba, a part de Piqué i Griezmann ja abans. Però no pot parar aquí. Per això el club blaugrana està aplicant retallades a tots els racons del club, en la part esportiva (i no només en futbol) i en la part administrativa, a part de trobar maneres d’elevar els ingressos.

El primer a pujar a bord seria Iñigo Martínez, el central de l’Athletic de Bilbao de 32 anys, que ja s’ha vist aquest dimarts a Barcelona juntament amb el seu representant per firmar un contracte els detalls del qual ja estan més que decidits. Només falta que se’n faci oficial el fitxatge.

Difícil retorn

Més complex sembla el retorn de Leo Messi. El Barça necessita temps per quadrar els seus comptes i l’argentí té pressa per decidir el seu futur i acabar amb un compàs d’espera que li resulta angoixant, com va reconèixer ahir a la nit Jorge Messi, pare i agent del jugador, en declaracions a Jijantes, a la sortida del restaurant on va anar a sopar.

Si al migdia, després de veure’s amb Joan Laporta al seu domicili, semblava obrir-se la porta per a la tornada del de Rosario, a la nit Jorge Messi aigualia la festa. «No ho crec, és complicat», va dir. Depèn de molts factors que requereixen temps, va afegir.

Barcelona és casa seva i vol tornar al més aviat possible, va explicar Jorge Messi: «Ell jugaria gratis si fes falta», va sentenciar Jorge Messi abans de mitjanit, a la sortida del restaurant Ikibana.

Notícies relacionades

No obstant, Messi està cansat i avorrit de la incerta situacióEstà malament anímicament i sent molta pena després de dues temporades molt dures a París, va explicar el pare.

A part de la ingent oferta de l’Aràbia Saudita (uns 500 milions per temporada), té també l’oferta de la Major League Soccer, de l’Inter de Miami en concret, que agafa força en les últimes hores.