EL FUTUR DEL 10

Barça i Messi, última escletxa

Jorge Messi, després de reunir-se amb Laporta a Barcelona: «A Leo li encantaria tornar»

El París SG confirma la marxa de Messi

Barça i Messi: el temps s’acaba

Barça i Messi, última escletxa

Reuters

4
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

El Barça, i Joan Laporta, més que ningú, ho volen; Leo Messi, també. Però el temps s’acaba per a tots, pendent com està el futbol de conèixer el pròxim club on jugarà l’astre argentí al desvincular-se del PSG després de viure-hi dos anys frustrants. Laporta exhaureix totes les vies possibles, i fins i tot impossibles, per aconseguir el retorn del 10 i deslliurar-se del record de fa dos anys quan va posar, segons va confessar ell mateix, la institució per davant del millor jugador de la història.

Messi, després de la seva mala experiència, tant esportiva com personal al Parc dels Prínceps, esgota aquest últim camí de retorn a casa seva, malgrat tenir a la mà l’oferta més alta mai vista per a un jugador de futbol. Procedeix de l’Aràbia Saudita i té una xifra (400 milions d’euros anuals) mai vista abans.

«A Leo li encantaria tornar al Barça i a mi m’agradaria que tornés», va dir dilluns Jorge Messi, pare i agent del jugador, després de reunir-se amb Laporta a Barcelona.

De forma inesperada va quedar escenificat aquest desig de l’astre d’explorar totes les rutes en el seu anhelat retorn al Barça. Jorge Messi va anar al domicili particular del president, ubicat a la zona alta de Barcelona. Una reunió que havia de ser inicialment privada però que es va traslladar immediatament a l’esfera pública després de ser descoberta pel periodista Toni Juanmartí, que va penjar un vídeo al seu compte de Twitter que es va propagar per tot el món a la velocitat de la llum.  

Mentre Laporta i Jorge Messi parlaven en la intimitat s’anaven congregant periodistes a la porta. No van haver d’esperar gaire. Mitja hora més tard apareixia el pare del davanter. A diferència d’altres ocasions, no va evitar respondre als informadors, encara que fos amb monosíl·labs, mentre abandonava la llar de Laporta, que va decidir no acompanyar l’equip al Japó, que disputa avui un amistós contra el Vissel Kobe d’Iniesta amb el qual acomiadarà el curs.

Però va ser suficient per visualitzar com Messi, a través de la figura del seu progenitor, intentava trobar la resposta que buscava del Barça per tornar a vestir de blaugrana. Una resposta que continua estant supeditada al pla de viabilitat presentat pel club, que ha d’aprovar oficialment LaLiga. Un pla que necessita vendes urgents a la plantilla per fer l’ajust salarial adequat en l’encaix del ‘fair play’, que exigeix l’organització que presideix Javier Tebas.

«Moltes coses»

Ni mitja hora de cimera entre Laporta, el president que vol passar a la història com l’home que va fer tornar a casa Messi, i Jorge Messi, que no només estudia la descomunal oferta àrab, sinó que manté la porta oberta d’aquest viatge als Estats Units perquè el seu fill acabi a l’Inter de Miami.

Però, de moment, no s’ha concretat res. «Hem parlat», va dir el pare mentre sortia de la casa del dirigent. «Però no hi ha res concret», va respondre després, sempre amb monosíl·labs, davant la insistència dels periodistes. No es va aturar en cap moment. 

«Per descomptat que li encantaria. ¿Quan es decidirà? No ho sé, hem de parlar moltes coses»

Jorge Messi, pare i agent de Messi

«No en sé res, no en sé res, no en sé res encara...», deia, una vegada i una altra, sense ocultar que al seu fill li «encantaria» tornar, assumint fins i tot la descomunal diferència econòmica entre les dues ofertes (400 milions a Aràbia; 50 al Barça sempre que hi hagi marge salarial per inscriure’l).

«Per descomptat que li encantaria. ¿Quan es decidirà? No ho sé, hem de parlar de moltes coses», va argumentar Jorge Messi, obrint, en tot moment, la porta a aquest retorn. «¿Confia que pugui tornar?», li va deixar anar un periodista quan el pare ja desapareixia camí del seu despatx professional, situat molt a prop del domicili de Laporta: «Sí». «Sí». I es va perdre llavors lluny de les càmeres. 

Compte enrere

Notícies relacionades

Messi, mentrestant, guarda silenci sobre el seu futur. Espera el desenllaç de les complexes negociacions a tres bandes, sotmès a pressions de tot tipus. Tant econòmiques –l’oferta de l’Aràbia Saudita no la pot igualar ningú– com familiars, entossudits a tornar a Barcelona, una ciutat que ni Antonella, la seva dona, ni els seus fills no van voler abandonar mai. Ni, per descomptat, Leo.

L’agost del 2021 van haver de fer les maletes de manera precipitada per posar rumb a París, on mai s’han sentit còmodes. Ni tampoc integrats. Amb 35 anys i l’estrella del Mundial cosida al cor de l’Argentina amb l’alleujament que això representa, Messi viu el compte enrere per triar el seu últim club.