Barça-Wolfsburg (3-2)

El Barça reconquista la corona i aixeca la segona Champions

El Barça reconquista la corona i aixeca la segona Champions

  • El Barça s’acomiada del Johan Cruyff amb una golejada a l’Athletic

5
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Barça torna a asseure’s al tron europeu. El conjunt de Jonatan Giráldez ha aconseguit remuntar un 0-2 advers encaixat en la primera part per batre el Wolfsburg amb dues dianes de Patri Guijarro com a revulsiu i una de Rolfö (3-2). Les blaugranes tornen al lloc d’on mai haguessin volgut marxar i sumen la segona Champions de la seva història després de demostrar que dels errors se n’aprèn. 

Les jugadores del Barça s’abraçaven una per una abans de treure’s el xandall. Ho feien amb una contundència especial, com la d’un equip conjurat, conscient de la lluita conjunta que suposava ser a la gespa en aquell instant. 

Gol als 4 minuts

Van ser les primeres a col·locar-se al camp. Preparades per al partit, preparades per fer història. No obstant, de vegades aquesta és capritxosa i, per demostrar que has evolucionat et força a repetir situacions del passat i el Wolfsburg es va afegir a la causa. Les alemanyes van trigar quatre minuts a trencar l’empat del marcador. Ewa Pajor, letal, va rebentar la pilota des del balcó de l’àrea i, malgrat l’estirada de Paños sobre la línia de gol, la portera blaugrana no va poder evitar que acabés dins la xarxa. 

I, amb el gol del Wolfsburg, va arribar el moment de demostrar. Que el que s’havia après ha servit, que els sots del camí per arribar a Eindhoven no han sigut en va. El Barça tenia l’oportunitat perfecta per redimir-se i de quina manera ho va fer. El guió de Torí es repetia. Les culers, per sota en el marcador, s’havien de rescabalar i remuntar. La fortalesa mental aconseguida s’havia de posar de manifest sobre la gespa.

Malgrat l’ímpetu d’Aitana recollint la pilota de dins la xarxa per córrer a posar-la al cercle central, la diana de les alemanyes ha adormit el Barça. Els costava connectar i avançar. La pilota semblava pesada, com un pes mort que costa d’arrossegar, i els esforços col·lectius quedaven en paper mullat pel marcatge asfixiant del Wolfsburg al mig del camp culer. Amb Patri, Aitana i Walsh pràcticament anul·lades per la pressió, el Barça ha estat pobre en idees.

El pitjor malson

L’empipada de Jonatan Giráldez ha sigut majúscul. El tècnic, sempre pacient i sobri, ha llançat la seva jaqueta contra el seient abans de cridar amb ímpetu a les seves futbolistes. No li agradava el que estava veient. El que encara no sabia l’entrenador blaugrana és que les coses havien d’anar a pitjor. Passaven els minuts i el Barça no s’acabava de trobar. Sense recursos, han arribat algunes ocasions esporàdiques, però cap perill real com per posar l’empat al marcador. 

I aquí, a poc minuts del descans, va ser quan el pitjor malson per al conjunt català es va presentar al Philips Stadion. Alexandra Popp, després de desfer-se de Mapi León al límit del reglament, va fer i va desfer al seu gust. De cap va rematar una centrada de Pajor per superar Paños. 

Doblet de Patri

La primera part se li va fer eterna al Barça, però el descans li va anar de meravella. Les blaugranes van agafar aire i idees, es van posar la granota de feina i es van aixecar en armes contra un Wolfsburg plàcid que sortia saludant l’afició. 

Qui va capitanejar l’equip va ser qui sempre passa desapercebuda. Patri Guijarro, el far de l’equip blaugrana, sempre correcta i organitzadora, va ressuscitar un Barcelona en escac i mat. Primer va ser després d’una genialitat de Graham Hansen, que es va desfer de dues defenses en un no-res per servir una centrada mil·limètrica al peu de Patri. La de Palma va rematar amb delicadesa i va celebrar amb ràbia. Eren més a prop. 

Als dos minuts, va tornar a ser Patri qui va rematar una centrada d’Aitana Bonmatí colant-se totalment sola dins l’àrea del Wolfsburg. 2-2 i l’afició del Barcelona va explotar amb un crit a l’uníson. Tornaven a estar dins la final.

La sentència de Rolfö

Després de l’empat, els dos conjunts han recuperat forces, adormint un partit que s’estava tornant frenètic. Contemporitzant, sense pressa, però sense pausa, el Barça es va plantar en terreny rival per imposició. I després d’insistir, Rolfö va fer realitat els desitjos de tot el barcelonisme. 

L’àrea petita es va convertir en un ‘pinball’. Després d’un rebuig defectuós de Roord, la pilota va començar a rebotar entre les cames de Mariona i Aitana, sense que cap de les dues pogués la pogués empènyer a la xarxa. Va ser Rolfö qui, entrant de segones, va creuar la pilota per sumar el tercer al marcador després d’una jugada totalment surrealista. La sueca va enviar el Barça a casa en les semifinals del 2020 quan militava a les files del Wolfsburg, i ara, a Eindhoven i vestida de culer, avançava el conjunt de Jonatan Giráldez. 

Amb el 3-2 al marcador, va arribar el moment d’Alexia. En el minut 89, la capitana redebutava en la Champions després de la lesió. Tota l’afició culer es va posar dreta per rebre sobre la gespa la capitana, que minuts després aixecaria la segona Champions de la història del Barça femení. 

Fitxa tècnica

Barcelona: Paños (6); Bronze (6), Paredes (7), Mapi (8), Rolfö (7); Bonmatí (8), Walsh (7), Guijarro (9); Graham Hansen (8), Paralluelo (5), Caldentey (7). Tècnic: Jonatan Giráldez (7). Canvis: Geyse (6) per Paralluelo (m. 70); Crnogorcevic (s.q.) per Graham Hansen (m. 79); Pina (s.q.) per Mariona (m. 79); Alexia (s.q.) per Aitana (m. 89); Engen (s.q.) per Walsh (m. 89).

Wolfsburg: Frohms (4); Wilms (6), Hendrich (6), Janssen (6), Rauch (5); Oberdorf (6), Roord (6); Huth (7), Popp (8), Jonsdottir (6), Pajor (7). Tècnic: Tommy Stroot (6). Canvis: Lattwein (5) per Roord (m. 71); Bremer (s.q.) per Pajor (m. 84); Hegering (s.q.) per Wilms (m. 84).

Gols: 0-1 (m. 4), Pajor; 0-2 (m. 37), Popp; 1-2 (m. 48), Patri; 2-2 (m. 50), Patri; 3-2 (m. 70), Rolfö.

Àrbitra: Cheryl Foster (5), gal·lesa.  

Targetes: Hendrich, Bonmatí i Jondosttir.

Notícies relacionades

Estadi: Philips Stadion d’Eindhoven.

Espectadors: 33.147 espectadors.

Actualitzar

Fa 325 dies

¡FINAL EN EINDHOVEN! EL BARÇA CONQUISTA LA CHAMPIONS TRAS UNA FANTÁSTICA REMONTADA ANTE EL WOLFSBURGO (3-2).

Fa 325 dies

Min. 98. ¡Paños detiene y acaba la final!

Fa 325 dies

Min. 98: Córner a favor del Wolfsburgo. Sube la portera alemana. Será la última

Fa 325 dies

Min. 95: Contragolpe del Barça que no resuelve bien Geyse.

Fa 325 dies

Min. 94: Amarilla para Popp, la peligrosa delantera del Wolfsburgo, por protestar.

Fa 325 dies

Min. 93: Cuelga balones el Wolfsburgo en busca del empate que lleve la final a la prórroga.

Fa 325 dies

Siete minutos de añadido en Eindhoven.

Fa 325 dies

Min. 89: Dos cambios más en el Barça: entran Alexia Putellas y Engen en lugar de Aitana y Walsh.

Fa 325 dies

Min. 80: Frohms, portera del Wolfsburgo, se duele en el césped y los técnicos aprovechan para dar las últimas instrucciones a sus jugadoras.

Fa 325 dies

Min. 80: Doble cambio en el Barça: se van Mariona y Graham Hansen, entran Pina y Crnogorcevic.

Fa 325 dies

Min. 78: Córner a favor del Barça, que de momento no sufre para mantener su ventaja y sigue atacando.

Fa 325 dies

Min. 76: Amarilla para Jonsdottir por una entrada sobre Geyse.

Fa 325 dies

Min. 76: Disparo de Aitana que detiene Frohms. Tiene prisa ahora el cuadro alemán.

Fa 325 dies

Los 8.000 aficionados del Barça desplazados a Eindhoven celebran a lo grande la excelente segunda parte de las azulgranas.

Fa 325 dies

Min. 70: ¡GOOOOOOOOOOOOL DE ROLFÖ! El Barça confirma la remontada con el tercer tanto (2-3).

Fa 325 dies

Min. 69: Primer cambio en el Barça: entra Geyse por Salma Paralluelo.

Fa 325 dies

Min. 69: Nuevo ataque alemán desbaratado por Paños con otra intervención.

Fa 325 dies

Min. 66: Sandra Paños detiene el disparo de Pajor sin apuros.

Fa 325 dies

Min. 65: Balón al área de Popp bien defendido por el Barça, que ha rebajado las revoluciones tras lograr el empate.

Fa 325 dies

Toda la eficacia que faltó en la primera parte la ha tenido el Barça en la segunda. Ahora busca consolidar la remontada el equipo catalán ante un Wolfsburgo tocado.

Fa 325 dies

Min. 50: ¡GOOOOOOOOOOOOOOOOL DE PATRI GUIJARRO DE NUEVO! Cabezazo de la centrocampista, que marca dos goles seguidos y pone la tablas en el marcador (2-2)

Fa 325 dies

Min. 48: ¡GOOOOOOOOOOOOOOOOL DEL BARÇA! Acorta distancias Patri Guijarro tras pase de Graham Jansen (1-2).

Fa 325 dies

Min. 47: Frohms detiene el disparo de Mariona desde la frontal. Primer intento azulgrana tras el descanso.

Fa 325 dies

¡Empieza la segunda parte en la final de Eindhoven! Sin cambios de momento en el Barça.

Fa 325 dies

¡DESCANSO EN EINDHOVEN! El Wolfsburgo domina la final por 0-2 con los goles de Pajor y Popp.

Fa 325 dies

Min. 45+: Ocasión para Salma Paralluelo, que topa con la portera del Wolfsburgo.

Fa 325 dies

Dos minutos de añadido en Eindhoven.

Fa 325 dies

Calientan Geyse y Alexia, que entrarán durante la segunda parte en busca de una reacción necesaria.

Fa 325 dies

Necesita más agresividad el Barça, que domina sin eficacia ante la contundencia de un rival con una marcha más.

Fa 325 dies

Min. 42: Mapi se adelanta en el área y corta una acción peligrosa. Se jugó el penalti la experta central.

Fa 325 dies

Min. 37: ¡GOL DEL WOLFSBURGO! Segunda llegada peligrosa de las alemanas y segundo gol. Alexandra Popp bate de cabeza a Paños.

Carregar més