Messi es mou per no ser assenyalat com el gran culpable

Messi es mou per no ser assenyalat com el gran culpable
3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Sé que és un tema menor per a molta gent, però bona part dels implicats, entre els quals hi ha molts periodistes amics (i interessats) en l’espectacle, difusió, soroll i informació (a mitges) que, des de ja fa molts mesos, promouen la tornada de Leo Messi al Barça, farien bé a capgirar el mal que podrien provocar a l’afició, al soci, als seguidors i fins i tot als nens si, finalment, com tot sembla indicar, és impossible que l’estrella argentina torni al Barça.

Als dos restaurants preferits de la família Messi a Castelldefels, la finca, la muntanya, les estances, el Casanova i el Casanova Beach Club (també a ‘El Chalito’, del seu amic Luis Suárez), on tenen taula reservada tot el dia per si se’ls acut anar-hi a dinar, ja saben que és materialment impossible que Messi fitxi pel Barça de nou. Els Messi no són tontos i també parlen amb LaLiga i amb Javier Tebas i saben que els números del Barça són horribles. I els Messi es creuen Tebas, sí.

Trucades interessades

Per això, des de fa 24 hores, l’equip de comunicació que treballa la imatge personal, la seva informació i el soroll que genera el nou campió del món ha començat a trucar als seus amics barcelonins (especialment, periodistes) perquè comencin a abaixar el suflé de la tornada de Leo «perquè nosaltres creiem que és gairebé impossible».

Messi, que no té cap necessitat de tornar al Barça, que quan se’n va voler anar no el va deixar Josep Maria Bartomeu i quan s’hi va voler quedar va ser acomiadat per Joan Laporta (tot i que el president blaugrana ens vengués que l’acomiadava Tebas i la CCVC), té claríssim que ja ho ha fet tot en aquesta vida, un cop conquerida la Copa del Món a Qatar.

Per tant, si a algú (i això es nota molt, molt, per la mena d’informació que ha corregut aquests mesos) li interessa que torni Messi és a Laporta, al projecte Laporta, un projecte, per cert, passats ja dos anys ¡dos anys!, que no pot continuar donant-li la culpa al passat, perquè la massa salarial continua pujant, continues amb deutes i, per fitxar Messi, potser has de fer coses (bé, ja has començat, amb acomiadaments, tancament de Barça TV i d’altres), que l’entorn de Messi (aquests telèfons funcionen de meravella, a canvi d’alguna entrevista en exclusiva) no vol que li siguin imputats al compte de Leo, és a dir, que Leo no vol que la motxilla que Laporta li prepara per poder fitxar-lo estigui plena d’accions poc ètiques i lletges.

I el Barça, campió

D’aquí ve que, abans de posar en marxa un somni com aquest, que no tots comparteixen (Xavi Hernández porta dues conferències de premsa que es nega a parlar de Leo Messi, potser perquè sap que l’operació no es farà i no vol quedar com un fracassat, a l’haver-ho demanat públicament), algú hi hauria d’haver pensant, tot i que fos pensar molt, la frustració que podia produir-se si, de nou, l’operació no es culmina.

Notícies relacionades

Aquell minut 10.10 del Camp Nou, amb més o menys socis a l’estadi (diuen que continua ple de guiris i gent amb carnet cedits), reclamant a crits Messi, mentre Ter Stegen, Araujo, Christensen, Balde, Gavi, Pedri, De Jong, Raphinha, Dembélé, Lewandowski, Ansu i fins i tot Yamal demostren que no necessiten l’argentí per guanyar la Lliga amb comoditat, pot ser la cosa més patètica del món... si el club, Laporta, Xavi, Yuste, Romeu, Alemany i Cruyff fracassen en l’intent de convertir la tornada de la ‘Pulga’ en l’homenatge més llarg de la història.

Hi ha qui diu, bé, tothom ho sospita, que la culpa de tot la tindrà, finalment, Tebas, Madrid, el Règim... mai Laporta, que està jugant amb el sentiment de molta gent (no amb el dels Messi que el tenen ja molt calat i patit) i, encara menys, el del mateix Leo, que, insisteixo, no té cap necessitat de forçar la tornada. L’avió privat li permet continuar vivint a ‘Castefa’, mentre s’entrena i juga (no gaire, la veritat, i sense gaire èxit) amb el PSG.