«PREPARATS PER ACTUAR»

Alemany, sobre el Barça 2023-24: «Serà un estiu interessant, ja t’ho dic»

  • La revolució imperfecta de Mateu Alemany al Barça

  • No «m’han fet una superplantilla a mi sinó al Barça» (Xavi)

Alemany, sobre el Barça 2023-24: «Serà un estiu interessant, ja t’ho dic»

Jordi Cotrina

1
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

El Barça ja treballa des de fa mesos en la remodelació de la plantilla. Una plantilla amb què n’ha tingut prou per liderar amb comoditat la Lliga, però que ha topat a Europa. Primer, en la Champions; després, en l’Europa League. Una plantilla imperfecta, que s’allunya de l’ideal expressat per Xavi a l’inici de la temporada quan va arribar a qualificar-la de «superplantilla».

Però el tècnic no té un lateral dret natural (Kounde, Sergi Roberto, Araujo i fins i tot Balde han desfilat per aquesta posició sense ser-ne especialistes) ni tampoc un 9 que cobreixi l’absència, ja sigui per lesió o sanció, de Lewandowski. Pendent, per exemple, del futur de Messi, que acaba contracte aquest 30 de juny amb el París SG i no dona pistes sobre la seva continuïtat al Parc dels Prínceps.

Preparats per actuar

«El mercat s’obre a l’estiu, però l’obligació de la direcció esportiva és estar en no stop i treballar tot l’any», ha revelat Mateu Alemany, el director esportiu del Barça a Movistar. «Estem preparats per començar a actuar en la plantilla pròpia, serà un estiu interessant, ja t’ho dic», va afegir després l’executiu que té el control sobre la reestructuració de la plantilla.

A més, el Barça necessita rebaixar la massa salarial de 200 milions per ajustar-se al ‘fair play’, a més de treballar per trobar jugadors, sobretot a cost zero. Aquí entrarien, per exemple, Íñigo Martínez, el central de l’Athletic, que acaba contracte a final de temporada.

Notícies relacionades

Igual que Ilkay Gündogan, el migcampista del Manchester City, que també queda lliure. Pendent també Xavi de reforçar la posició de lateral dret i saber si Aubameyang, descontent com està al Chelsea, pot sortir de Londres, també sense cap impacte econòmic, i torna al Camp Nou. 

A més, per descomptat, de Messi.