El Barça només tindrà 49.472 entrades disponibles a Montjuïc

  • El Barça finalitza la primera fase de les obres de l’estadi Lluís Companys

  • El club culmina la firma del finançament de l’Espai Barça

El Barça només tindrà 49.472 entrades disponibles a Montjuïc

Georgina Roig

1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les 95.745 persones que van assistir a l’últim Barça-Reial Madrid es reduiran a 49.472 espectadors en el supòsit que l’estadi Lluís Companys s’ompli fins a vessar en els clàssics que es jugaran en l’exili de Montjuïc. Més de la meitat de l’afició desapareix per a la temporada 2023-24.

Notícies relacionades

La substancial rebaixa de la capacitat de la grada implica que només obligarà a un replantejament general la reducció dels abonats del Camp Nou. D’aquests 49.472 seients (40.103 tindran una visibilitat total, la resta parcial, limitada o limitadíssima) se’n reserven 27.385 per als abonats actuals del Camp Nou. Els voluntaris que desitgin mantenir aquest abonament per a la temporada de Montjuïc hauran de manifestar al club la seva voluntat de seguir. Si la demanda fos superior a l’oferta, hi hauria un sorteig. Actualment hi ha al voltant de 83.500 abonats. Els restants 22.087 es destinen a compromisos del club i publicitaris dels patrocinadors i a la venda al públic en general.

La previsió que havia fet el Barça de perdre al voltant de 93 milions d’ingressos per l’eventual canvi d’estadi s’ha reduït a una minva, calculada, de 55 milions menys. L’estalvi ve donat per la retallada de despeses però, sobretot, per l’augment d’ingressos amb el desplaçament. Aquest increment ve donat per l’augment dels abonaments de Montjuïc. Els carnets anuals pugen al voltant d’un 8%. Així, la lateral més cara del Camp Nou, que val 755 euros, ascendeix a 1.002 euros. Les entrades dels gols passen dels 514 euros anuals als 723 euros.