L’ENUIG DEL TÈCNIC

Xavi, després del 0-0 amb el Girona: «Em sorprèn i m’enfada que es digui que és la Lliga més barata dels últims anys»

Xavi, després del 0-0 amb el Girona: «Em sorprèn i m’enfada que es digui que és la Lliga més barata dels últims anys»

Jordi Cotrina

1
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Va acabar el partit, amb 0-0, ofegat el Barça pel Girona, i Xavi, el tècnic blaugrana, s’adreçava al quart àrbitre reclamant més temps. Però una petició en va, frustrat com va quedar l’entrenador perquè el seu equip, per segon partit consecutiu, es va quedar sec. Va perdre a la Copa amb el Madrid (0-4) i va empatar amb el Girona (0-0) i avui és més líder que el cap de setmana gràcies als 13 punts de renda que té sobre el Madrid.

Però encadena el Barcelona ja 180 minuts sense marcar un gol. Una prova, una altra més, que ha perdut energia en el seu atac, sintetitzat, sobretot, en l’apagada de Lewandowski, ofuscat i imprecís com no se’l recordava. Ni en els seus anys a la Bundelisga. Ni tampoc en els seus primers mesos al Camp Nou. És un altre davanter. No sembla ell.

Notícies relacionades

«La falta d’efectivitat ens ha passat factura», ha confessat Xavi, dolgut perquè ha tornat a detectar «la falta d’encert en tres quarts de camp» lamentant «l’oportunitat perduda davant el Girona». Estava dolgut el tècnic. En realitat, està dolgut des de fa diverses setmanes. «¿A qui em refereixo quan dic que no se li dona valor a la Lliga? A l’entorn. Veia avui un programa a la tele i he sentit que era la Lliga més barata dels últims anys. Com a mínim em sorprèn i m’enfada una mica. Som a l’era post Messi i el club ha fet un esforç titànic, els jugadors ho donen tot», ha comentat Xavi.

«Si guanyem aquesta Lliga cal celebrar-la amb magnificència. És la sensació de quan la guanya el Barça es valora menys», ha insistit el tècnic, indicant que «el millor termòmetre de la il·lusió és veure el Camp Nou ple animant l’equip». No deixava aquesta tesi l’entrenador blaugrana. «Em sembla molt bèstia que parlis de mini crisi quan estem a 13 punts del Madrid i 15 de l’Atlètic», ha assegurat Xavi, que ha dit que «veig que allò de Leo genera il·lusió, però cal estar centrat en aquesta temporada».