FUTBOL FEMENÍ

Alèxia Putellas s’incorpora als entrenaments del Barça

La capitana ha participat en la sessió vuit mesos i mig després de caure lesionada quan preparava l’Eurocopa

Alèxia Putellas s’incorpora als entrenaments del Barça

FCB

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Alèxia Putellas ha tornat a entrenar-se amb el primer equip del Barça. La capitana inicia així, simbòlicament, el compte enrere cap a la seva reaparició, tot i que va fent passos des de fa mesos. Des que fos operada el 12 de juliol de la ruptura del lligament encreuat del genoll esquerre que es va produir set dies abans, entrenant amb la selecció espanyola a tres dies de debutar a l’Eurocopa d’Anglaterra.

Llavors li van pronosticar els doctors a Alèxia entre «entre 10 i 12 mesos de baixa», dels quals ja s’han complert més de vuit. «Els metges i el meu genoll marcaran els temps», deia la futbolista instants abans de sumar-se al grup. Les seves companyes van aplaudir i van victorejar la tornada de la futbolista, que encara no té un termini definit per reaparèixer en la competició.

«Estic contenta de passar a la següent fase de readaptació, de tornar a entrenar amb l’equip», deia Alèxia (29 anys) poc abans de començar la sessió. «Tornes a sentir el que has sentit sempre quan no estàs lesionada», afegia pel moment simbòlic que vivia. Mentre s’ha mantingut de baixa, no obstant, ha revalidat els tres premis que la consagren com la millor futbolista del món: el millor jugadora de la UEFA, la Pilota d’Or i el The Best FIFA.

La centrecampista ja porta setmanes, des del mes de desembre, sobre la gespa de la ciutat esportiva, però entrenava individualment, seguint el programa específic previst per a una ruptura d’encreuats. Un programa que, per desgràcia, han patit diverses companyes seves com Bruna Vilamala, Jana Fernández i Cata Coll.

La incorporació d’Alèxia al treball grupal, no obstant, no ha sigut completa. No ha completat la sessió, ja que encara no pot forçar l’articulació ni arriscar-se en els partidets. Però ja és a prop, més a prop de l’anhelada reaparició abans que acabi la temporada.

Temps per reaparèixer

Notícies relacionades

A l’equip li falten set partits de Lliga per revalidar el títol de campiones. Disfruta de 13 punts d’avantatge sobre el Reial Madrid, amb 21 en joc. La Lliga F acaba el 21 de maig. Aquest dimecres el Barça afronta la tornada dels quarts de final de la Champions amb el 0-1 aconseguit a l’anada que encarrila la classificació. El rival de la semifinal sortirà de l’enfrontament entre el Chelsea i el Lió (1-0 per a les angleses de l’anada). Els partits es jugaran el 22 o el 23 d’abril i el 29 o 30 d’abril. La final serà el 3 de juny a Eindhoven (Països Baixos).

Un altre assumpte serà si disputa o no el Mundial amb Espanya. Alèxia, capitana de la selecció, és una de les futbolistes que van renunciar a jugar a la selecció –15 jugadores van firmar el manifest– mentre no es produïssin canvis organitzatius.