EL RETORN MÉS DESITJAT

Xavi confia en el ‘factor Pedri’ per assestar el cop definitiu al Madrid en el clàssic de la Lliga

  • La vida sense Pedri és pitjor per al Barça

  • Pedri es va lesionar en l’anada europea amb el United al Camp Nou

Xavi confia en el ‘factor Pedri’ per assestar el cop definitiu al Madrid en el clàssic de la Lliga

FCBARCELONA

4
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Pedri torna. Retorna aquest diumenge en el decisiu clàssic de Lliga contra el Madrid el jugador que no té recanvi al Barça. Torna la peça que dona cohesió i sentit al joc blaugrana. Sense ell, tot és diferent i pitjor. Per començar, l’equip de Xavi perd dos partits consecutius (Manchester United, amb la consegüent eliminació europea, Almeria), cosa que mai havia passat abans.

Perd i ataca pitjor –sis gols en sis partits, una xifra mísera– perquè no té la llum que projecta el migcampista. Ataca pitjor, tot i que hagi ampliat la seva renda a la Lliga sobre el Madrid –ara és de nou punts– i també defensa pitjor, encara que hagi deixat la porteria a zero en quatre d’aquests sis partits sense Pedri.

Xavi no ha volgut assumir riscos per forçar el retorn del seu futbolista més creatiu. No va voler arriscar a San Mamés, conscient que els músculs del jove (20 anys i el pes del Barça al cervell) ho podrien pagar car. El tècnic ha anat amb moltíssim compte, mimant-lo i protegint-lo, perquè arribi a temps diumenge.

Dia, hora i moment clau del campionat, perquè si els blaugrana guanyen el Madrid el deixaran 12 punts per darrere quan en queden 36 en joc. Si hi ha un moment per col·locar Pedri, que ja ha fet el treball amb el grup en els dos entrenaments d’aquesta setmana, és aquest. 

Xavi necessita Pedri. I el Barça necessita Pedri, «un jugador vital, importantíssim per a nosaltres», com no para de recordar el tècnic, conscient que el seu equip empitjora quan ha d’estar a la grada. No per com juga el canari –intel·ligent, creatiu, astut i, sobretot, amb regat i lectura del futbol per descobrir passades on d’altres només hi veuen parets de ciment–, sinó perquè ha afegit, a més, verí a tot el que produeix.

Segon màxim golejador a la Lliga

Ha marcat sis gols en les 21 jornades de Lliga que ha disputat, el seu millor registre. I és el segon millor golejador blaugrana junt amb Raphinha (sis també, però en 24 jornades), lluny tots dos de Lewandowski, que n’ha marcat 15.

L’impacte de Pedri es mesura més enllà dels gols o del que genera el seu futbol. Amb ell, el Barça sembla molt més harmoniós i cohesionat. Dona sentit i ordre a tot el que imagina Xavi a la pissarra. Per això el jugador no ha perdut el temps aquesta setmana. Si bé l’equip va tenir festa des de dilluns al migdia, després del seu sofert triomf a San Mamés, fins a ahir a la tarda, el canari anava diàriament a la ciutat esportiva de Sant Joan Despí.

Necessitava entrenar-se per sentir que els seus músculs –va patir una lesió del recte anterior de la cuixa dreta al Camp Nou en l’anada de l’Europa League contra el United el 16 de febrer– s’havien recuperat del tot. Els metges del Barça no van voler llavors donar terminis sobre el seu retorn.

«És vital per al nostre model de joc; té un tempo extraordinari al mig camp, genera oportunitats en atac, dona fluïdesa al joc i és diferencial. És un dels millors del món al seu lloc i amb només 20 anys»

Xavi, tècnic del Barça

Però fa justament un mes que Pedri es va lesionar. Fa justament un mes que la vida del Barça va empitjorar perquè va perdre el seu far. «És vital per al nostre model de joc; té un tempo extraordinari al mig del camp, genera oportunitats en atac, dona fluïdesa al joc i és diferencial. Va entre línies, ataca la línia defensiva», afirmava Xavi, que ha trobat a faltar el canari en cadascun dels sis partits que no ha jugat.

Clonar el Barça de Riad

«Pot fer l’última passada, sumar gols, assistències... Parlem d’un jugador que és un dels millors del món al seu lloc i amb 20 anys», va afegir el tècnic, que gairebé clonaria diumenge al Camp Nou el mateix Barça que va passar per sobre del Madrid al gener en la final de la Supercopa d’Espanya, l’obra més harmònica i coral del joc blaugrana en tota la temporada.

Notícies relacionades

O sigui, l’equip dels quatre centrecampistes, amb Gavi escorat a la banda esquerra com a interior i extrem, amb l’únic canvi en l’onze l’obligat de Raphinha per Dembélé, que encara no està recuperat de la lesió muscular que va patir a Montilivi el 28 de gener.

El Barça de Riad, amb Araujo, com sempre, vigilant Vinícius i ja amb Pedri, per assestar el cop definitiu a la Lliga. Això trama Xavi.

El balanç del Barça sense Pedri (temporada 22-23)