PREOCUPACIÓ PER «LA GRAVETAT DELS FETS»

El Madrid anuncia que es personarà en el cas Negreira per defensar els seus interessos

  • Florentino abandona Laporta pel cas Negreira

  • Qui és qui en el cas Negreira

El Madrid anuncia que es personarà en el cas Negreira per defensar els seus interessos
2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

El Madrid ha decidit personar-se com a acusació particular en el cas Negreira pels pagaments que va efectuar el Barça al llavors vicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA) entre 2001 i 2018. Uns pagaments de gairebé 7 milions d’euros, segons la investigació realitzada per la Fiscalia de Barcelona. Hores després que es fessin públiques les indagacions sobre aquest escàndol, el club blanc ja va emetre un comunicat alertant que emprendria «accions» davant «la gravetat de les acusacions». Reunida d’urgència la directiva blanca aquest migdia, el club ha emès un ampli comunicat, el segon en 24 hores, per anunciar la «seva profunda preocupació sobre la gravetat dels fets i reitera la seva plena confiança en l’acció de la justícia i ha acordat que, en defensa dels seus legítims interessos, es personarà en el procediment quan el jutge l’obri a les parts perjudicades».

Del silenci a col·locar-se a primera fila

I de les paraules als fets. L’estratègia del Madrid en aquest escàndol ha sigut canviant. Ha anat del silenci inicial, esperant l’actuació judicial, sostenien fonts del club blanc, a posar-se ara a primera fila per exigir a la justícia que aclareixi fins a l’últim detall de la relació econòmica que va mantenir Enríquez Negreira amb el Barça.

Un vincle que va afectar fins a quatre presidents: Joan Gaspart, Joan Laporta (primer mandat), Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu, els dos últims acusats per la fiscalia. S’hi ha referit el Madrid en aquest segon comunicat. «La junta directiva del Reial Madrid CF, en la seva reunió celebrada avui, ha pres coneixement de les greus acusacions formulades per la Fiscalia de Barcelona contra el FC Barcelona, dos dels seus presidents, Josep Maria Bartomeu i Sandro Rosell, i els exdirectius Albert Soler i Óscar Grau, sobre la base de potencials delictes, entre altres, de corrupció en l’àmbit esportiu en el marc de les relacions entaulades per l’esmentat club amb qui va ser vicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres, José María Enríquez Negreira».

Motiu pel qual ha, «en defensa dels seus legítims interessos», segons ha precisat el Madrid, «es personarà en el procediment», pendent, per descomptat que el «jutge l’obri a les parts perjudicades».

Aquest canvi d’estratègia l’ha fet just abans que es disputés el partit contra l’Espanyol, que va acabar perdent al Bernabéu (3-1). Ho va fer just la setmana prèvia al clàssic de Lliga que es jugarà al Camp Nou el diumenge 19 contra el Barça. Ho va fer just per desmarcar-se del silenci que havia presidit la seva postura des que la cadena SER a Catalunya va destapar l’escàndol arbitral.

Distanciant-se de Laporta

Notícies relacionades

Florentino ho ha fet per abandonar Joan Laporta, amb qui tenia una aliança comercial –tots dos utilitzen el mateix mètode per explotar el nou Bernabéu i el nou Camp Nou– i una aliança estratègica en la creació de la Superlliga europea i en el seu front comú contra Javier Tebas, el president de LaLiga.

El Madrid ha passat a l’acció en el cas Negreira. Ha sigut fins i tot més ràpid que la Lliga i la Federació Espanyola de Futbol (RFEF),que ja han anunciat la seva intenció de presentar-se com a acusació particular. Però, de moment, no han executat aquesta idea. El club blanc, sí.