LA SEMIFINAL DE COPA

Xavi, abans del Madrid-Barça: «Em posa anar al Bernabéu»

El tècnic diu sentir-se «eufòric» amb el moment de l’equip malgrat les dues derrotes i les tres baixes

Xavi, abans del Madrid-Barça: «Em posa anar al Bernabéu»

Efe

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Tercer partit contra el Madrid en la tercera competició. Clara victòria blanca a la Lliga (2-1) i claríssim triomf blaugrana (3-1) a la Supercopa. El duel de la Copa del Rei, a diferència d’aquests dos precedents, és un doble pols de partits, amb la tornada d’aquí a un mes al Camp Nou. Quedarà encara el segon partit de Lliga, amb el qual es completaran cinc enfrontaments i on quedarà establert quin dels dos grans imposa la seva jerarquia.

Que es tracta d’una competició diferent, que el Madrid és el favorit i que el Barça sortirà a competir i a ensenyar el seu model de joc van ser les tres bases del missatge que llançava Xavi Hernández abans del segon viatge al Bernabéu, al qual el Barça acudeix per les dues derrotes consecutives i tres baixes de futbolistes «fonamentals» en paraules del seu entrenador: Pedri, Dembélé i Lewandowski. Ansu Fati s’ha entrenat amb el grup, superat el cop al genoll que el va privar de viatjar a Almeria i a la llista s’ha sumat un segon davanter al del planter Ángel Alarcón: Estanis Pedrola.

Tres baixes i dues derrotes marquen el viatge del Barça a Madrid, però Xavi s’aparta de l’estela de pessimisme que envaeix el club i que diuen que envaeix el club alguns mitjans espanyols. «A mi em motiva anar al Bernabéu, em posa el Bernabéu, m’agradaria tornar a tenir la pilota en el centre del camp», afirmava, convidant els seus futbolistes que expulsin les seves pors, si les tinguessin, i «s’atreveixin, ho intentin i juguin amb personalitat».

El sentiment optimista i alegre que desprenia Xavi traspassa el moment crític –«si mirem els dos últims partits és com si fóssim a l’hospital»– que viu el Barça. El tècnic està ja «content sent l’entrenador del Barça». I ara, primer de la Lliga amb set punts de distància sobre el Madrid, a la semifinal de Copa, campió de la Supercopa i després d’haver «competit» a Europa, tot i que eliminat en les dues competicions, l’alegria passa a un estadi superior.

«Em sento eufòric», confessava Xavi, que comparava mentalment la situació actual amb «el patiment» perpetu de la campanya passada. «Estem en una situació privilegiada», va recalcar, perquè el Barça conquereixi els dos títols espanyols.

Favorit el Madrid

Notícies relacionades

Xavi està content i eufòric però també prudent i alerta, amb el repetitiu missatge de proclamar «favorit» el Madrid en la seva condició de doble campió de Lliga i Champions. La preocupació del tècnic blaugrana és purament futbolística. Es basa en la capacitat camaleònica del Madrid de dominar i deixar-se dominar, d’encadenar possessions llargues i d’armar contraatacs letals.

El Barça només domina l’art de la possessió i del control del joc i s’hi dedicarà. A evitar pèrdues en el centre del camp, a mantenir la possessió en la meitat de camp del rival i a procurar acabar les accions d’atac per no donar peu a una ràpida transició a través de Vinícius.