ACTUALITAT BLAUGRANA

Contracrònica de l’Almeria-Barcelona: desorientats com un adolescent sense mòbil

Contracrònica de l’Almeria-Barcelona: desorientats com un adolescent sense mòbil

JAVI FERRANDIZ

2
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

L’existència barcelonista és en aquests temps que corren una experiència més aviat rara. Se sap que en el costat fosc, espai d’opacitat que gestionen la presidència i els seus fidels, es confronta la complexitat de demostrar la puresa de la institució, tasca titànica on n’hi hagi. El costat lluminós hauria de ser el que gestiona Xavi Hernández. L’equip, malgrat els disgustos europeus, tenia madura la Lliga i això cuirassava el sentimentalisme blaugrana i distreia del que va emergint del fangar arbitral. Però al camp de l’Almeria, que no és Old Trafford, el Barça va tenir una davallada descomunal. En camp del penúltim es va veure un Barça depriment. Si falla l’equip, ¿què queda?

MAL PARTIT COL·LECTIU

Ningú sap per què un equip compareix un dia amb la determinació del que se sent guapo, i un altre, desorientat com un adolescent sense el Google Maps. El Barça va ser ahir el xaval que perd el mòbil al mig d’una ciutat que no coneix i en la qual els signes de carrer estan escrits en un alfabet aliè. Va deambular tan perdut per Almeria que no va ser capaç de tirar a porta fins al minut 81, per part d’Alarcón, el jugador del filial, que no va posar a tremolar precisament el públic d’Almeria. Una calamitat d’actuació general. Hi va haver una escomesa en el tram final, però improductiva. Ni el canvis van aconseguir que l’equip trobés el camí de la victòria que havia d’allunyar el Madrid a 10 punts.

EL MÈTODE

Va encaixar un gol el Barça després que Christensen, que ha volat alt en els últims partits, es mostrés fluix en el xoc amb El Bilal, després poc hàbil al no quedar-se quiet per deixar el davanter en fora de joc i, posteriorment, lent en la persecució. Una triple imprecisió. A partir d’allà, va trigar el Barça segles a remuntar, a treure’s la son de sobre, a créixer a la recerca del gol. Però la forma en què ho va fer va desmoralitzar. Molts centres a l’àrea petita, sense imaginació, que van rebotar en la línia defensiva dels andalusos o van faltar un parell de centímetres per a la rematada. Araujo, central reconvertit en davanter, és qui va ser més a prop d’una cosa significativa. Ni l’absència de Pedri, tants partits la brúixola, pot servir per justificar semblant desorientació.

EL DESAPAREGUT

Notícies relacionades

No es pot salvar ningú de l’equip blaugrana, però es manté la inquietud per l’escassa participació i nul·la productivitat de Lewandowski. A falta de joc global, el polonès no va fer de salvador. Tot just una rematada de cap que es va ser alt i poc més. Set gols en 16 partits porta des del retorn del Mundial. Alarma.

PARTITS DE SUSPENSIÓ

Van comparèixer a Almeria cinc jugadors i l’entrenador amb quatre targetes grogues. Una més i es perdrien el partit de diumenge vinent davant el València. Bé, doncs la meitat gairebé s’absentarà de la cita del Camp Nou. Xavi va protestar de forma irada i haurà d’asseure’s a la llotja, deixant les instruccions a peu de camp al seu germà Òscar. L’impetuós Gavi va veure també la cinquena. El mateix que Raphinha. Es mantenen amb quatre Busquets i Ferran.