FUTBOL

Enríquez Negreira va demanar diners al Barcelona en un segon burofax «després de tants favors»

Enríquez Negreira va demanar diners al Barcelona en un segon burofax «després de tants favors»

EFE

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’exvicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA), José María Enríquez Negreira, va enviar a través dels seus advocats un segon burofax en què va amenaçar el FC Barcelona i va exigir als seus dirigents que li continuessin pagant «després de tants anys de relació, de tants favors prestats i de tantes confidències compartides», segons revela ‘El Mundo’. 

Enríquez Negreira va enviar el burofax mesos després que el llavors president blaugrana Josep Maria Bartomeu, el 2018, decidís trencar la seva relació. Enríquez va reclamar que continués la seva vinculació, va demanar que se li abonessin les factures pendents i va al·ludir als serveis prestats al Barcelona.

Aquest segon burofax va ser remès el 3 de desembre del 2018. És, cronològicament, una comunicació anterior al primer dels burofaxs revelats també per ‘El Mundo’, en el qual va advertir que trauria a la llum totes les «irregularitats» que tenia «acreditades».

Núñez i Gaspart, fora

El burofax va recordar al club que «manté un contracte de prestació de serveis que arriba fins al final de l’actual mandat presidencial». Alhora, va recordar que «des de l’any 2003, la societat Dasnil 95, S.L., operada pel Sr. Enríquez, ha estat prestant serveis d’assessorament tècnic per indicació dels presidents Sr. Laporta, Sr. Rosell i Sr. Bartomeu».

Segons aquest text, Josep Lluís Núñez i Joan Gaspart quedarien fora de l’equació. En la comunicació Enríquez Negreira, a través dels seus lletrats, assegurava que el Barça li va demanar exclusivitat. «Des de l’any 2003 ha anat adaptant la societat a les necessitats del FC Barcelona, contractant personal i formant-lo per a les estrictes necessitats del club, qui li ha exigit treballar en exclusiva de tal forma i manera que no pugui prestar serveis a tercers».

«Des dels inicis fins ara, el cert és que la relació ha sigut més que bona i al treballar de forma tan estreta amb Presidència, la confiança i la confidència de la qual ha gaudit la meva clienta al llarg d’aquests anys ha sigut notòria». «Transgredint moltes vegades les confidències i favors del terreny professional al personal», va afegir el lletrat parlant en nom de l’exvicepresident del CTA, càrrec que va deixar el 2018, just quan Bartomeu va trencar la vinculació mercantil amb ell.

Petició de 267.047 euros

«Així doncs, tenint en compte la bona relació existent, ha sorprès notablement l’impagament que mantenen les factures adjuntes al present relatives a la prestació de serveis dels mesos de juliol fins al corrent mes de desembre, tots dos inclusivament, i que totalitzen una quantitat deguda de 267.047 euros», va detallar.

Al burofax es va comminar el club a pagar «en el termini de 10 dies hàbils». «Tota vegada regularitzada la situació d’impagament, és interès del meu client continuar oferint-los els seus serveis de la manera i forma habitual. No obstant, si la seva intenció fos una altra, els instem perquè procedeixin a resoldre la seva relació comunicant-ho formalment i fefaentment al nostre client. Ja que, fins ara, no té coneixement formal ni fefaent que el FC Barcelona hagi prescindit dels seus serveis, sobretot quan aquests han sigut convinguts directament amb Presidència», va prosseguir.

Notícies relacionades

Enríquez Negreira va concloure esperant del club que «tot això sigui un malentès» i tenia «la ferma convicció en la bona reconducció de la relació mantinguda amb vostès, en un sentit o en un altre». El seu últim avís va ser el següent: «En cas contrari, l’actitud del FC Barcelona i en especial la del Sr. Bartomeu serà incomprensible, cosa que li causaria una profunda decepció després de tants anys de relació, de tants favors prestats, de tantes confidències compartides». 

Conclou el burofax estimant «imperatiu arribar a una entesa positiva i constructiva». «S’evitaran mals majors i actuacions gens desitjables per a les dues parts».