Els antecedents

Un vicepresident del Barça el 2012: «La bona relació de Laporta amb els comitès d’àrbitres va ajudar»

Alfons Godall va defensar fa 11 anys que «Laporta va tenir una actuació decisiva en el mandat de Villar»

Alfons Godall, el 2010, durant la presentació de la seva candidatura a la presidència del Barça.

Alfons Godall, el 2010, durant la presentació de la seva candidatura a la presidència del Barça. / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts

Alfons Godall, que va ser vicepresident del Barça, va fer públiques el 2012 unes manifestacions, que ja llavors van ser molt polèmiques, sobre la relació de Joan Laporta amb els àrbitres en l’etapa anterior com a president de l’entitat blaugrana. En aquell moment, Godall, a La Sexta, va dir: «Hem de ser al costat de les entitats en les quals s’exerceix el poder i no donar-los l’esquena. Recordo que al seu dia Laporta ho va tenir claríssim. ¿Quin president recolza Florentino? Gerardo González. Llavors al Barça li convé recolzar Villar i tenir una bona relació amb la federació, on es couen els comitès d’àrbitres, la competició i la Lliga de futbol.»

Durant l’etapa de Rosell

Notícies relacionades

En la mateixa línia, Godall va afegir: «Crec que Laporta va cultivar molt, i molt a fons, les bones relacions amb aquestes institucions i això ens va ajudar. Va tenir una actuació decisiva en el mandat de Villar. Es pretenia canviar el comitè. Ho tenia claríssim». I ja en aquella època va criticar Sandro Rosell, que llavors era el president del club, en uns moments de desacord amb la federació. «Hem de ser al costat de les entitats en les quals s’exerceix el poder i no donar-los l’esquena. No estar bé amb la RFEF ens perjudica en l’àmbit esportiu», va reiterar Godall davant les càmeres televisives.

Laporta va ser president del Barça per primera vegada entre els anys 2003 i 2010 i va repetir en el càrrec després de guanyar de nou les eleccions el 2021.

Temes:

Joan Laporta