ESTALVI DE 90 MILIONS AMB GRIEZMANN I PIQUÉ

El Barça té una insostenible massa salarial de 655 milions i ha de rebaixar-la a 470

El Barça té una insostenible massa salarial de 655 milions i ha de rebaixar-la a 470

Efe

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

«A principis de juliol, la marxa de Piqué i de Griezmann suposarà un estalvi de 90 milions d’euros», va assegurar Mateu Alemany, director de futbol del club blaugrana, que té per objectiu imprescindible situar la massa salarial de la plantilla en una forquilla que va dels «450, 460 o 470» milions d’euros després d’heretar-la a l’estiu del 2021 de 510 milions que en realitat eren 655, inclosos ajustos i diferiments. Una xifra insostenible a curt, mitjà i llarg termini.

«Si arribem als 400-480 milions seria el 60% dels ingressos, és a dir, unes xifres raonables», va argumentar l’executiu blaugrana, insistint que el Barça no té necessitat de desprendre’s de «jugadors importants» per millorar i potenciar la plantilla aquest estiu.

L’objectiu és rebaixar 180 milions aquesta insostenible massa, que permetria, segons el club, acostar-se als paràmetres que marca la FIFA, ja que el pressupost de la temporada vinent podria rondar els 800 milions. El 60% que deia Alemany, 10 punts per sota del 70% que estableix la FIFA. Tot i que el ‘fair play’ que fixa la Lliga no compta només la massa salarial de la plantilla del primer equip, sinó la despesa de l’entitat.

En aquest sentit, la marxa de Griezmann a l’Atlètic de Madrid ha suposat un impacte positiu de 126 milions d’euros. D’una banda, el Barça n’ha rebut 20 més quatre d’opcionals per la venda al club blanc-i-vermell i alhora s’estalvia 102 milions en fitxa. El traspàs de Coutinho a l’Aston Villa va deixar 21 milions a més de 36 més per alliberar el seu sou, amb la qual cosa el club ho quantifica tot en 57 milions.

Sosté el president que si venen jugadors és per voluntat del club, de l’entrenador o fins i tot de la voluntat del jugador, malgrat que els considerats «estratègics», segons Alemany, no seran al mercat. I disposarà de capacitat econòmica, malgrat les restriccions del ‘fair play’, per reforçar-se el pròxim mercat d’estiu de fitxatges.

«A l’estiu ens reforçarem. Estarem preparats per donar resposta a les necessitats que ens sol·liciti Xavi. Si s’ha de reforçar l’equip, ho farem. Però tenim un equip potent», ha comentat el president blaugrana, que ha admès que hi ha ofertes per jugadors joves, com Ansu.

«Hem comprat per 215 milions i hem venut per 141. Hi ha un equip competitiu per 74»

Laporta, president del Barça

Notícies relacionades

Afirma Laporta que no existeix «l’obligació» de vendre aquesta mena de jugadors, malgrat les fortes restriccions salarials que imposa la Lliga amb el seu ‘fair play’, ja que exigeix al club «esforços titànics», segons el president, per completar una plantilla competitiva que s’ajusti a la llei.

«Hem heretat un límit salarial molt inflat, amb un excés de 300-350 milions que ens dificultava la gestió esportiva». A final d’aquest exercici 2022-2023, el Barça haurà reduït la despesa salarial en 100 milions (90 pertanyen a Piqué i a Griezmann), però no és suficient. «Quan vam activar les palanques, la Lliga va canviar la normativa», va apuntar Laporta, que va dir que «hem comprat per 215 milions i hem venut per 141. Hi ha un equip competitiu per 74», va dir amb orgull.