LES PROVES CONFIRMEN LA LESIÓ

Busquets, amb un esquinç de turmell, es perdrà l’anada amb el United i espera estar a la tornada

Busquets, amb un esquinç de turmell, es perdrà l’anada amb el United i espera estar a la tornada

Jordi Cotrina

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

El Barça es queda sense Sergio Busquets durant, almenys, dues setmanes després del triomf contra el Sevilla, que el col·loca més líder de la Lliga, amb vuit punts de diferència sobre el Madrid. S’ha confirmat que pateix un esquinç al turmell esquerre que farà que es perdi els tres pròxims partits: el diumenge 12 contra el Vila-real a l’Estadi de la Ceràmica (21.00 h), el dijous 16 al Camp Nou en el duel d’anada de l’Europa League contra el Manchester United (18.45 h) i el diumenge 19 (21.00 h), també a l’estadi blaugrana, en la cita de la Lliga amb el Cadis.

«Les proves fetes aquest matí han mostrat que Busquets pateix un esquinç al lligament lateral extern del turmell esquerre», ha informat el club blaugrana en un breu comunicat mèdic al qual tan sols es confirma que «és baixa», per la qual cosa «la seva evolució marcarà la seva disponibilitat».

Xavi perd el seu far

El capità blaugrana busca arribar a temps per poder reaparèixer el dijous 23 de febrer a Old Trafford en el xoc de tornada de l’Europa League (21.00 h), i Xavi es veu obligat a improvisar solucions, com ja va fer davant el Sevilla, al recuperar la figura de Kessié. Sergi Roberto i el jove Pablo Torre, que ara juga al filial, són les altres opcions que li queden al tècnic durant l’absència del capità.

El tècnic perd el seu far al centre del camp, al qual ha donat el rol de titular indiscutible després de jugar en 18 de les 20 jornades de Lliga i de participar en quatre dels sis partits de la Champions, els tres de la Copa del Rei i els dos de la Supercopa d’Espanya, a la qual va aixecar com a capità el seu primer trofeu. 

Es tracta, a més, de la primera lesió important que pateix Busquets des de fa sis anys; en aquell cas, també va patir un esquinç de turmell que va fer que es perdés quatre partits. Ara, de moment, estarà de baixa durant els tres pròxims partits del Barça. 

El gener del 2017 va patir el mateix problema: «esquinç del lligament lateral extern». Però en aquell cas era el turmell dret, després de rebre una dura entrada d’Escalante a l’Eibar-Barça disputat a Ipurua. Només havien passat vuit minuts des de l’inici del partit. Ara, és l’esquerre. I va ser als tres minuts d’haver arrencat el duel amb el Sevilla. I s’ho va fer Busquets sol.

Notícies relacionades

I arriba també en un moment transcendental per decidir el seu futur. Acaba el contracte al juny i encara no ha decidit si continuarà un any més, com li demana Xavi o explora aventures lluny del Camp Nou. Amb 34 anys, ‘Busi’ és amo del seu destí. «Ho decidiran entre ell i Xavi quan ho considerin convenient», ha argumentat Mateu Alemany, director de futbol del club blaugrana. «Si es queda, fantàstic», ha recalcat l’executiu. 

Si només depengués de Xavi, no hi hauria dubtes. Busquets, un any més. Així ho va deixar dit abans fins i tot que es lesionés. «Al final treballem tots junts i la decisió és seva. Esperem la seva decisió. És una persona molt important dins i fora, és el capità, suma en tot i s’ha guanyat decidir el seu futur. Si pogués continuar, encantat», havia comentat el tècnic hores abans del duel amb el Sevilla. Ara, el tècnic haurà d’armar un Barça sense el capità durant dues setmanes. Com a mínim.