BARÇA-SEVILLA (3-0)

El Barça goleja el Sevilla i es dispara en la Lliga

JORDI COTRINA

El Barça goleja el Sevilla i es dispara en la Lliga

  • La contracrònica del Barcelona-Sevilla: Raphinha se sent superestrella per un dia

  • Alba i Gavi s’afegeixen a la llista de golejadors abans que Raphinha remati la seva genial actuació perquè l’onze de Xavi ampliï a 8 punts el seu avantatge respecte al Madrid

4
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Barça va arrencar la primera volta amb un empat i, llançat ja l’equip, va començar la segona amb una victòria que acredita la seva bona marxa. Convincent victòria pel resultat i per la derivada que tenia: va suposar una accelerada perquè venia acompanyada de la derrota del Madrid. A vuit punts es distancia el conjunt barcelonista, que des de la seva caiguda al Bernabéu, cap a l’octubre, ha sumat 10 triomfs i 1 empat.

El Barça va embalat, inabastable per als seus perseguidors (van fallar el Madrid, la Reial Societat, l’Atlètic, el Vila-real i el Betis) i l’entrenador va sumant futbolistes per a la causa. La d’ahir la van gestar tres que eren secundaris a l’agost i van mostrar el seu millor perfil. El que s’espera de qualsevol jugador de Barça i el que necessita qualsevol equip que aspiri a ser campió amb l’aportació de fins a l’últim suplent.

D’Alba a Raphinha

Van marcar Alba i Gavi, que encara no s’havien estrenat en la Lliga, i s’hi va afegir Raphinha. Golejadors inusuals per firmar tres golassos per la seva execució i que van dir molt de l’estat de gràcia d’aquest Barça. En el primer va aparèixer Kessie per fer una trepitjadeta a l’àrea, d’esquena a la porteria, i habilitar Alba sol davant Bono. Després va aparèixer el brasiler de veritat, l’únic del vestidor, amb una passada diagonal que Gavi només va haver d’empènyer al fons del la xarxa i va tancar el cercle barcelonista aprofitant l’assistència d’Alba.

Tres gols li havia clavat el Barça al Sevilla al Pizjuán i tres més li van caure al Camp Nou. Llavors el conjunt andalús no mostrava tantes misèries, com tampoc es va veure a l’onze de Xavi tan intractable com sí que ho va ser mesos després.

Davant un equip molt menor, i l’actual Sevilla ho és, al Barça li va costar atacar a un equip molt tancat, i el Sevilla es va presentar com es va presentar el Rayo que va inaugurar la Lliga o qualsevol equip que lluita per evitar el descens. Aquesta és la conjuntura dels sevillans, turmentats per figurar al terç inferior de la taula i a tres punts del precipici.

Deplorable Sevilla

Un deplorable Sevilla amb dos campions del món als laterals i sense cap ambició va saber contenir el Barça fins que es va diluir amb un gol. Els cinc defenses van poder controlar els davanters que, en realitat, els pressionaven: Raphinha i Lewandowski. Aquest és el problema que comporta la fórmula dels quatre migcampistes amb la pèrdua d’un efectiu al davant. No van comptar amb les sorprenents arribades des de darrere, traïdores, d’Alba i Gavi per executar-los.

La sortida de Busquets va produir ben aviat una recomposició general d’aquest grup compacte dels quatre migcampistes. Tots es van moure de lloc, excepte Gavi, ancorat a la banda esquerra, perquè s’acomodés Kessie com a interior dret i De Jong ocupés el timó. Va ser Kessie el primer a qui va mirar Xavi, que va rebutjar l’opció d’un Sergi Roberto que coneix millor els mecanismes d’aquesta zona tan sensible per a la gestació del futbol en què es basa el Barça.

Pedri arrisca i De Jong protegeix

No hi va haver una marcada pèrdua de fluïdesa pròpiament dita, ni tampoc es va perdre la capacitat del robatori immediat, qualitat que distingeix el Barça i l’ajuda a muntar ràpids atacs sense cap desgast físic.

Notícies relacionades

Pedri es va veure en la tessitura d’assumir la missió d’arriscar amb les passades per la poca perícia de Kessie i el punt d’aïllament en què es va trobar Gavi, amb el prudent De Jong sempre per darrere. Va acabar de central, entre Araujo i Christensen per l’absència de davanters del Sevilla un cop va ser substituït En-Nesyri en el descans. Van entrar Lamela i Bryan Gil, que es van col·locar a les bandes, i no es va notar. Al mig hi havia Rakitic, rejovenit amb més cabells, però amb menys pes a l’equip malgrat ser el capità. Després va entrar Ocampos per Acuña, ja amb l’1-0 perquè havia de ser impossible puntuar, esgarrapar alguna cosa amb aquesta actitud derrotista que desprenia el Sevilla.

La pressió més gran que va començar a exercir l’onze andalús va exigir al Barça una velocitat més, quan el que li interessava era anar fent sense que passés res. Es va haver de recompondre i tornar al dispositiu defensiu inicial. D’una manera i una altra, mig adormit i tornant a accelerar, el conjunt blaugrana va continuar governant el partit i expressar la seva superioritat. No juga amb 11, sinó amb 16 o 17 jugadors, i encara en falta algun més perquè l’equip mantingui una velocitat que ningú pot igualar.  

BARCELONA 3 - SEVILLA 0

 Barcelona: Ter Stegen (6); Koundé (6), Araujo (6), Christensen (7), Alba (9); Pedri (8), Busquets (s.q.), De Jong (6); Raphinha (9), Lewandowski (6), Gavi (7). Tècnic: Xavi Hernández (7). Canvis: Kessie (7) per Busquets (m. 8); Ansu Fati (s.q.) per Gavi (m. 80); Marcos (s.q.) per Araujo (m. 80); Balde (s.q.) per Alba (m. 82); Ferran (s.q.) per Raphinha (m. 82).

Sevilla: Bono (7); Montiel (6), Badé (6), Gudelj (6), Rekik (6), Acuña (5); Gueye (5), Jordán (4); Óliver (4), En-Nesyri (4), Rakitic (5). Tècnic: Jorge Sampaoli (4). Canvis: Bryan Gil (4) per Óliver (m. 46); Lamela (4) per En-Nesyri (m. 46); Ocampos (4) per Acuña (m. 65); Fernando (s.q.) per Gueye (m. 83)

Gols: 1-0 (m. 58), Alba. 2-0 (m. 70), Gavi. 3-0 (m. 79), Raphinha.

Àrbitre: Sánchez Martínez (6), murcià.

Targetes: Rakitic (m. 45+1), Jordán (m. 75).

Estadi: Camp Nou

Espectadors: 77.987



Actualitzar

Fa 438 dies

Hasta aquí la narración del FC Barcelona- Sevilla.

Fa 438 dies

Final del partido en el Camp Nou. El Barça suma 15 partidos sin perder y afianza su liderato.

Fa 438 dies

M.90 (+2). Remata Lewandowski ante Bono. Vuelve a negarle el gol el guardameta del Sevilla.

Fa 438 dies

M.90. Tres minutos de añadido en el Camp Nou.

Fa 438 dies

M.89. Lo intenta ahora Rakitic desde muy lejos. Sale por encima de Ter Stegen.

Fa 438 dies

M.87. El primer disparo del Sevilla a puerta. Remató Montiel, directo a las manos de Ter Stegen.

Fa 438 dies

M.83. Entran Balde y Ferran Torres y salen Jordi Alba y Raphinha.

Fa 438 dies

M.80. Doble cambio en el Barça. Entran Ansu Fati y Marcos Alonso y salen Gavi y Araujo.

Fa 438 dies

M.78. Gooooool de Raphinha

El atacante brasileño sentenció el partido tras una asistencia de Jordi Alba desde la banda, que Raphinha remató en el aire para anotar el tercero ante el Sevilla.

Fa 438 dies

M.76. Jugada ensayada del Barça. Cede el balón Lewandowski a Pedri, que con un leve toque, vuelve a darle el balón a Lewandowski. El tiro sale muy pegado al poste derecho de Bono.

Fa 438 dies

M.75. Falta a favor del Barça en la frontal del área tras una entrada de Jordán a Raphinha

Fa 438 dies

M.70. Goooool de Gavi

La jugada la inicia Koundé, con un gran pase para Raphinha, que recorta y centra a la perfección para dejar solo a Gavi a las espaldas de Bono, que marcó su primer gol como jugador del primer equipo.

Fa 438 dies

M.68. Falta de Gavi sobre Lamela.

Fa 438 dies

M.63. Acuña, tendido en el suelo, tras un duelo con Raphinha. Sale del terreno de juego con molestias y entra Ocampos.

Fa 438 dies

M.58. Gooool de Jordi Alba.

Se adelanta el Barça en el Camp Nou. Asistió Kessié, exhibiendo calidad técnica, con un toque a Alba entre dos defensas del Sevilla, para que anotase el primero del partido. Es el primer gol del lateral azulgrana esta temporada. No marcaba desde el mes de mayo.

Fa 438 dies

M.55. Raphinha falla una ocasión muy clara. Tras un centro de pedri, el brasileño dudó entre chutar y asistir a Lewandowski, y esa demora dejó tiempo a Bono para reaccionar al disparo.

Fa 438 dies

M.54. Centro de Koundé directo a las manos de Bono

Fa 438 dies

M.52. Recupera el balón Gavi, centra Jordi Alba y no llega bien Lewandowski bien al remate, y su disparo se va fuera.

Fa 438 dies

M.50. Lo intenta Raphinha desde el lateral, pero el remate de Lewandowski lo despeja la zaga del Sevilla.

Fa 438 dies

M.46. Centro de Jordi Alba que ataja Bono. No deja el guardameta que Lewandowski acuda al remate.

Fa 438 dies

¡Comienza la segunda parte en el Camp Nou!

Doble cambio en el Sevilla. Entran Bryan Gil y Lamela en el Camp Nou y salen Oliver Torres y En-Nesyri.

Fa 438 dies

Según algunos medios, Busquets podría estar entre dos y tres semanas de baja y podría perderse el partido ante el United.

Fa 438 dies

Gran asistencia al Camp Nou. Han acudido 77.987 aficionados para el encuentro ante el Sevilla.

Fa 438 dies

M.45 (+2). Descanso en el Camp Nou con un empate sin goles en el marcador.

Fa 438 dies

M.45 (+1). Tarjeta amarilla para Rakitic tras una entrada sobre Araujo.

Fa 438 dies

M.45. Dos minutos de añadido en el Camp Nou.

Fa 438 dies

M.41. Un centro de Jordi Alba casi supone un gol en propia del Sevilla.

Fa 438 dies

M.38. Lamela, Fernando Reges y Bryan Gil ya calientan en el Camp Nou.

Fa 438 dies

M.36. Frenkie de Jong evita el remate de En-Nesyri en el área de Ter Stegen.

Fa 438 dies

M.32. Araujo corta la primera ocasión del Sevilla. Igualmente, era fuera de juego.

Fa 438 dies

M.31. El Barça, con el 90% de posesión en los primeros 30 minutos del partido. Los azulgranas están dominando el partido y solo les falta finalizar mejor las jugadas.

Fa 438 dies

M.27. Nuevo córner para el Barça. Ya van seis. Gran jugada de Gavi, que se recorrió medio campo y asistió a Raphinha en el lateral, pero rechazó el disparo la zaga del Sevilla.

Fa 438 dies

M.25. ¡Otro paradón de Bono! La tuvo Lewandowski. Encontró los espacios para disparar desde la frontal del área entre tres jugadores del Sevilla, pero Bono rozó el balón con los dedos y volvió a evitar el primero del Barça.

Fa 438 dies

M.23. Intenta Frenkie encontrar a Raphinha en la banda derecha. Se adelanta Acuña e intercepta el pase.

Fa 438 dies

M.20. El presidente del Sevilla ha acudido al Camp Nou con la bufanda del Sevilla como protesta por las medidas del club azulgrana como partido de alto riesgo.

Fa 438 dies

M.16. Dos ocasiones consecutivas clarísimas del Barça. Tuvo la primera Lewandowski tras una prolongación del área de Gavi e hizo una gran parada Bono. En la segunda, remató Araujo el córner pero el disparó salió por la derecha del guardameta.

Fa 438 dies

M.15. Centro de Jordi Alba para Lewandowski, en el área pequeña. Se adelanta Nemanja Gudelj.

Fa 438 dies

M.12. Lanza la falta Pedri y no llega Chistensen, se adelanta la zaga del Sevilla.

Fa 438 dies

M.12. Falta de Rakitic sobre Koundé. El colegiado advierte a Sampaoli por quejarse al cuarto árbitro.

Fa 438 dies

M.10. Falta de Kessié sobre Acuña.

Fa 438 dies

M.8 Entra Kessié. Frenkie ocupa la posición de Busquets, Pedri se coloca en el interior izquierdo y Kessié en el derecho.

Fa 438 dies

M.7. Falta de Gavi sobre Jordán.

Fa 438 dies

M.4. Busquets en el suelo después de que Youssef En-Nesyri le pisara el tobillo. Pide el cambio el médico del Barça al verle. Calienta Kessié.

Fa 438 dies

M.3. Dominio azulgrana en los primeros minutos ante un Sevilla con un sistema muy defensivo.

Fa 438 dies

Comienza el partido entre el FC Barcelona y el Sevilla.

Fa 438 dies

Se guarda un minuto de silencio por Josep Maria Espinàs.

Fa 438 dies

Saltan ya los jugadores al césped del Camp Nou. Suena el himno del Barça.

Fa 438 dies

Cinco minutos para que comience el partido. Repasamos alineaciones:

BARÇA: Ter Stegen; Koundé, Araújo, Christensen, Alba; Busquets, Frenkie de Jong, Pedri; Raphinha, Lewandowski y Gavi.

SEVILLA: Bono; Montiel, Badé, Rekik, Acuña; Gudelj, Gueye, Rakitic, Jordán, Óliver; En-Nesyri.

Fa 438 dies

Luis de la Fuente, el seleccionador, está en el palco del Camp Nou y ha hablado en DAZN de algunos jugadores del Barça. "Ansu es talento, liderazgo, lo que a todos nos gustaría tener. Queremos que este a ese nivel. Es bueno para el club y para la selección", explicó. Conoce bien a Ansu, y también a Pedri, por su paso por las categorías inferiores, pero no a Gavi. "Pedri y Ansu ya han estado conmigo en categorías inferiores. Son importantes y no solo para mi, lo serían para cualquier selección y equipo. El nivel de exigencia que se imponen son buenos para el resto", añadió.

Fa 438 dies

Mateu Alemany, director deportivo del Barça, sobre la derrota del Real Madrid en DAZN. "Es muy largo, tenemos que mirar nuestro equipo y nuestros partidos. Será complicado ante el Sevilla, máxima concentración y seguir ganando puntos", afirmó.

El Barça es el líder con menos puntos, pero también el que menos encaja. "Somos el equipo que menos goles ha recibido y esa es una de nuestras claves", sentenció Alemany, que también valoró la posible salida de Busquets: " Sabe el aprecio que tenemos y que es una institución. Entre él y Xavi tomarán la decisión"

Fa 438 dies

20 minutos para que comience el partido en el Camp Nou. Los jugadores de Barça y Sevilla ya calientan sobre el césped del estadio.

Fa 438 dies

20 años sin ganar en el Camp Nou

Hace ya dos décadas de la última victoria del Sevilla en el Camp Nou. Su último triunfo en Barcelona fue en diciembre de 2022, el que fue la sexta victoria en el campo de los azulgranas, con un gol de Casquero y un doblete de Toedtli.

Fa 438 dies

Joan Laporta, en Twitter, ha mostrado sus condolencias por la muerte de Josep Maria Espinàs: "Lamento profundamente la muerte del escritor Josep Maria Espinàs, hombre culto, generoso, de una extensa obra narrativa y periodística. También un gran barcelonista, uno de los autores de nuestro Cant del Barça. Mi pésame a la familia ya los amigos. Descanse en paz", escribió el presidente del Barça.

Fa 438 dies

Xavi recalcó en la previa que la presión la debe tener el Real Madrid por ser campeón de liga y Champions. "Somos candidatos a ganar la Liga, no favoritos". Con cinco puntos de ventaja al iniciar al segunda vuelta, y con posibilidad hoy de que sean ocho, Xavi Hernández recordó que el Barça todavía anda lejos de ser campeón. Lejos está el título aún, con cinco meses de competición y 19 partidos por delante.

Carregar més