REIAL SOCIETAT – FC BARCELONA (0-3)

El Barça guanya la Supercopa amb un doblet d’Aitana Bonmatí

El conjunt blaugrana guanya a la Reial Societat a la final i no deixa escapar el primer títol del 2023

3
Es llegeix en minuts

No va aparèixer a l’Estadi Romano José Fouto aquella Reial Societat incòmoda que va posar el Barça entre les cordes en la Lliga i que gairebé va fer trontollar la imbatibilitat de l’equip al seu fortí. El conjunt blaugrana va tornar a demostrar que cap equip –en el futbol espanyol– està a la seva altura i es va imposar 0 a 3 per alçar-se amb la seva tercera Supercopa. En el seu palmarès ja figuren tres dels quatre trofeus possibles d’aquesta competició. Només l’Atlètic de Madrid, el 2021, va poder evitar que tinguin el ple. 

Classe magistral d’Aitana Bonmatí

Aitana Bonmatí i Geyse Ferreira no van desaprofitar la falta d’intensitat del conjunt de Natalia Arroyo en els primers minuts de partits per posar el partit al seu favor des de l’inici. Walsh va assistir la davantera brasilera, que es va recórrer tota la banda dreta i va veure la incorporació d’Aitana al punt de penal, que no va fallar el xut i va superar Lete.

La centrecampista blaugrana ja va ser la líder indiscutible del Barça contra el Reial Madrid recorrent 14,6 quilòmetres en el partit. I aquest diumenge va tornar a ser-ho. El segon gol arribava com gairebé una rèplica del primer, amb assistència de Geyse i també a l’inici del segon temps, amb una Reial menys atenta del que exigeix una final contra el subcampió d’Europa. La brasilera va rebre la pilota a la banda i va assistir Aitana a la frontal de l’àrea, que va anotar el segon amb la dreta amb un xut creuat que va suposar el segon gol blaugrana. 

Aitana Bonamatí està presentant la seva candidatura a la Pilota d’Or. La ‘14’ blaugrana, sense Alexia Putellas al terreny de joc, està sent la capitana sense braçalet del Barça. I el seu joc no es limita aquesta temporada a repartir joc. Ella mateixa va dir al principi de temporada que millorar el seu encert de cara a porteria era una de les seves assignatures pendents. I està superant els seus registres. Amb el segon gol davant la Reial Societat va sumar 12 gols i es va convertir en la màxima golejadora de l’equip. 

Geyse va ser la referència blaugrana en atac. Va exhibir físic per guanyar els enfrontaments a Tejada i Vanegas i va obligar la portera a estar en un estat d’alerta constant. Va crear dues assistències i va poder marcar a l’inici del partit després d’una gran assistència de Patri, i al final del primer temps, quan va utilitzar la seva velocitat per recórrer tota la banda i plantar-se davant de la portera de la Reial.  Però va ser Oshoala qui va sentenciar el partit en el temps de descompte després d’una assistència de la internacional anglesa Lucy Bronze. La nigeriana va agafar la pilota a l’àrea petita i va rematar de cap per posar el 0-3 al marcador.

Una Reial Societat descafeïnada

Notícies relacionades

El primer gol blaugrana va revertir l’actitud de la Reial, que va negar al Barça la possessió que havien tingut els primers minuts i va exercir un millor plantejament defensiu negant al Barça el joc de tocs curts amb què es va lluir el primer quart d’hora i obligant-les a jugar en llarg durant el primer temps. Al conjunt txuri-urdin li va faltar rematar millor les jugades i trobar Amaiur entre línies.

Un Barça menys espectacular que l’habitual, amb molts menys xuts a porta que la resta de la temporada, va ser suficient per guanyar a la final de la Supercopa a una Reial Societat que no va demostrar la seva millor versió a l’Estadi Romano José Fouto.