Futbol femení

El Barça surt favorit per guanyar contra la Reial Societat la seva tercera Supercopa

  • «Volem demostrar el nivell a què estem. Hem de demostrar al terreny de joc que som millors i que volem aquest títol», afirma el tècnic Jonatan Giráldez

El Barça surt favorit per guanyar contra la Reial Societat la seva tercera Supercopa

@FCBfemeni

2
Es llegeix en minuts

El Barcelona aspira aquest diumenge (12h, TV-3) contra la Reial Societat de Natàlia Arroyo a emportar-se el primer títol de l’any, la Supercopa d’Espanya. Les blaugranes podrien augmentar la seva diferència com l’equip més premiat de la competició. Fins ara, han guanyat dues edicions de les tres disputades. L’edició del 2021, les blaugranes van caure contra l’Atlètic de Madrid, campió en la final contra el Llevant.

«Volem demostrar el nivell a què estem. Hem de demostrar al terreny de joc que som millors i que volem aquest títol», va dir Giráldez. Les blaugranes arriben a la seva tercera final de la Supercopa com a favorites, i amb la gana de títols intacta.

Els dos conjunts ja van viure aquesta final fa tres temporades, amb un 10-1 favorable a les blaugranes. Tot i que l’escenari de llavors és molt diferent de l’actual. «No som la Reial de fa dos anys. Hem millorat molt», va assegurar Nerea Eizagirre, la capitana de l’equip. I ho van demostrar en l’últim duel de lliga contra les blaugranes, en què van resistir al fortí, el Johan Cruyff, durant 89 minuts. 

Natàlia Arroyo, després de tres temporades dirigint la Reial, sap bé què significa enfrontar-se al Barça de Jonatan Giráldez, amb qui va compartir banqueta a la selecció catalana: «És difícil enfrontar-se a un equip que té una direcció com la d’ell. Són valentes, no especulen i en això crec que ens assemblem. Sap que assumirem riscos. Les zones per on voldrà fer-nos mal, doncs això és futbol, és pissarra i serà bonic», va assegurar.

Sense Irene Paredes

El conjunt de Jonatan Giráldez té una baixa important per a la final, la d’Irene Paredes, titular indiscutible de la defensa blaugrana juntament amb Mapi León, i que va ser expulsada en les semifinals contra el Reial Madrid. Una absència que s’afegeix a les d’Engen, Alexia, Jana, Bruna, Hansen i Cata Coll, per lesió. Les sis han viatjat a Mèrida per animar l’equip en la final.

«No sé si algú mai s’ha cansat de guanyar, però no és el nostre cas. Jo, almenys, el dia que no tingui aquesta ambició no seré aquí. No es pot normalitzar el fet de guanyar»

Mariona Caldentey

Notícies relacionades

«Una hora amb 10 contra el Reial Madrid exigeix que cada jugadora doni un plus extra i acabes rebentada. Però entrenem per això i tenim plantilla», va afirmar per la seva banda Mariona Caldentey. L’atacant blaugrana va demostrar un cop més l’esperit competitiu que té l’equip. «No sé si algú mai s’ha cansat de guanyar, però no és el nostre cas. Jo, almenys, el dia que no tingui aquesta ambició no seré aquí. No es pot normalitzar el fet de guanyar».

Els dos equips arriben a la final després d’una semifinal molt ajustada. Les blaugranes van necessitar la pròrroga per imposar-se 3-1 al Reial Madrid. I la Reial Societat va arribar a la seva tercera final en quatre anys després de vèncer per la mínima l’Sporting de Huelva amb un gol d’Alejandra Bernabé.