DURANT LES OBRES DEL ‘NOU CAMP NOU’

El Barça traslladarà de manera temporal el museu al Palau de Gel

El Barça traslladarà de manera temporal el museu al Palau de Gel

FCBARCELONA

2
Es llegeix en minuts

Ja han començat les obres al vell Camp Nou, que està vivint la seva última temporada de vida des que va ser aixecat el 1957. El Barça ha anunciat que traslladarà de manera temporal el museu de l’estadi blaugrana a l’actual Palau de Gel, per la qual cosa es veurà obligat a introduir reformes substancials per acollir la nova instal·lació.

Aquestes obres «impliquen el trasllat de l’actual pista de gel», segons ha informat el Barça, tot i que es desconeix on s’ubicarà perquè està buscant fórmules amb l’Ajuntament de Barcelona i el districte de les Corts. «S’espera que estigui disponible els pròxims mesos», s’ha limitat a informar el club blaugrana indicant que «les obres de remodelació de l’edifici impliquen la construcció d’una pista de manera temporal».

Aquests treballs, segons ha revelat la directiva de Joan Laporta, ja han començat. Els plans del Barça passen per inaugurar aquest nou emplaçament del museu l’estiu del 2023 després que la remodelació afecti tot l’espai que ocupa actualment la pista de gel i les seves zones auxiliars, així com vestidors i també la façana, on es crearan nous accessos.

No influirà la reforma del Palau de Gel, un edifici annex al Palau Blaugrana, que també va ser inaugurat en 1971, ni les oficines del club, situades just a sobre ni tampoc a la cafeteria.

La idea que té el Barça és que el museu funcioni junt amb el Camp Nou, les obres del qual es posaran en marxa també aquest estiu ja de manera total fins que sigui traslladat, una altra vegada, al nou estadi, la inauguració del qual està fixada per a la temporada 2024-25, però sense data precisa encara.

«Prova pilot»

El club ha recordat que el museu no és només «una instal·lació de gran valor històric sinó també econòmica», capaç de ser el més visitat de Catalunya abans de la pandèmia reunint 1,8 milions de visitants anuals.

D’allà la necessitat que es mantingui al costat de l’estadi durant la creació del ‘Nou Camp Nou’. Per això, n’habilitarà «un d’ús temporal, que ocuparà 2.400 metres quadrats i estarà dividit en diferents zones per crear una millor experiència al visitant».

Notícies relacionades

Aquest Museu temporal, el Barça vol convertir-lo en «una prova pilot per a la implantació de les tecnologies més avançades i activitats lúdiques» que després s’implantaran al Camp Nou.

S’introduirà «realitat virtual, activitats immersives i hologrames» després d’haver arribat el Barcelona a un acord amb Mediapro Exhibitions, la divisió del grup Mediapro especialitzada en la creació i desenvolupament de projectes d’exposició i de museus, que ja va realitzar la reforma de l’actual Museu el 2010.